U narednim danima na daskama zagrebačkih kazališta očekuju nas premijere triju tematsko različitih predstava, koje po izvedbi postaju dio ovogodišnjeg kazališnog repertoara.

Premijera dramske predstave “64” u HNK-u

Ovog četvrtka u zagrebačkom HNK održat će se premijera dramske predstave “64” nagrađivane autorice Tene Štivičić, a u režiji Arije Rizvić. Riječ je predstavi u kojoj autorica razotkriva intimu suvremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja – onih vlastitih, iznevjerenih, međusobnih i onih koje im nameće društvo. Situacije u koje ih to dovodi su smiješne i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne. Glavne uloge nose Olga Pakalović i Igor Kovač, a glumačku postavu čine i Alma Prica, Draga Despot, Lana Barić, Luka Dragić, Livio Badurina i Tesa Litvan.

Premijera predstave zakazana je za četvrtak, 14. listopada, a izvedbe su na repertoaru i u petak 15. listopada te subotu 16. listopada. Više detalja saznajte ovdje.

Distopijska satira za početak nove sezone u Kerempuhu

Predstava “Darian, hrvatski kralj samopomoći”, autorice Dine Vukelić, a u režiji Krešimira Dolenčića distopijska je satira smještena u blisku budućnost. Nesretnom narodu u spas dolazi superjunak novonormalnog doba, čist, neokaljan i vanjskim svijetom neokrznut Darian – vođa, čudotvorac, spasitelj, kralj samopomoći, kojeg u predstavi tumači Borko Perić.

Praizvedba se odigrala 10. listopada, a od ovog petka, 15. listopada, predstava postaje dio ovogodišnjeg repertoara kazališta Kerempuh. Više detalja pronađite ovdje.

“Kralj umire” premijerno u Teatru &TD

Ovog petka, 15. listopada, u Teatru &TD premijerno će biti održana Ionescova predstava “Kralj umire”, u režiji i prema adaptaciji Ivana Planinića, nakon čega i ovaj naslov ulazi u redoviti godišnji program kazališnog repertoara. Ulogu kralja koji odbija prihvatiti činjenicu da će do kraja predstave umrijeti igra Domagoj Janković, a u izvedbi mu se pridružuju i Dajana Čuljak, Nika Barišić, Luka Bulović, Anica Kontić i Ivan Pašalić.

Nakon premijere, predstava će se u aktualnom mjesecu održati i u subotu 16. te nedjelju 17. listopada. Više detalja dostupno je ovdje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Teatar &TD (@teatar.itd)

Naslovna fotografija: HNK Zagreb