Kada su prije dvije godine pokretale web shop, Ivana i Ana koje iznimno uspješno vode interaktivnu trešnjevačku priču o specialty kavi, naglasile su jedinstvenu mogućnost “pretplate na kavu”.

Sada je njihova “pretplata na kavu” dobila knjigu, a o tome nam više predstavljaju u svojoj svibanjskoj kolumni za Grazia.hr.

Nećemo vam otkriti ništa novo kad kažemo da su kava i knjiga oduvijek savršen par. Kod njih se skupa rađaju ideje, potiču emocije, pružaju nam utjehu i vode nas na putovanja diljem svijeta. Karibu Kaaawa tim osim što okuplja strastvene kavoljubce, zbližava i strastvene putoholičare koji su kao i mnogi ovih godinu (skoro dvije) skučeni u svojim kretanjima ka novim putovanjima. Nastojali smo vam stoga kroz priče o našim kavama koje dolaze iz raznih dijelova svijeta predočiti malo kulture, poduzetništva i avanturizma zrnaca kave koja i dalje putuju i stižu do vaših šalica. No, naša strast za putovanjima još uvijek nije zadovoljena pa ćemo vam uz vaše šalice kave predstaviti i poneku knjigu koje otvara prozore i šire horizonte.

Svoju platformu web shopa odlučili smo ponuditi malim neovisnim izdavačima i second-hand knjižarama koji će uz naš proizvod Pretplate na kavu moći ponuditi i neku svoju knjigu.

Kako ovime predstavljamo nešto novo, drugačije i neobično, na neka vaša pitanja odgovorit ćemo kroz kratki razgovor (FAQ) Pretplate na kavu i Knjige koje nestrpljivo čekaju da se upoznaju i krenu u zajedničke avanture koje nikakva pandemija ne može spriječiti.

Pretplata na kavu: Knjigo, tako se radujem našoj suradnji. Neće li nas ljudi malo čudno gledati, kakav smo mi to par?

Knjiga: Ma dajjj, mi smo super hibrid! Malo svježe pržene kave i knjiga su idealan poklon za svakoga i očekujem samo pozitivne kritike. Osim toga, ja dolazim samo u pakiranju Tromjesečne i Godišnje pretplate. Oni koje me ne vole, nek’ naruče mjesečnu pretplatu…(smijeh)

Pretplata na kavu: Što pretplatnici konkretno mogu očekivati u našem poklon paketu?

Knjiga: Slasnu kavu i dobru knjigu. Nakon toga sve prepuštamo sudbini. Pa nije li čarolija isprobavanja nečeg novog upravo u tome što ne znaš gdje će nas odvesti!?

Ali evo i malo konkretnije – oni koji se odluče na Tromjesečnu pretplatu mogu pri narudžbi odabrati jednu od tri ponuđene knjige (odabir knjige je opcionalan, Tromjesečna pretplata na kavu i dalje može isključivo biti kava), a pretplatnici Godišnje pretplate na kavu, na poklon dobivaju knjigu.

Pretplata na kavu: Kakve knjige će se moći birati?

Knjiga: Uvijek ćemo nuditi opciju odabira jednog od tri naslova koja nudimo (trudit ćemo se imati žanr za svačiji ukus). Cilj nam je našu web platformu otvoriti malim izdavačima koji nemaju mogućnost internet prodaje te na taj način povećati vidljivost njihovog kvalitetnog štiva. Pored toga, želimo surađivati i sa second-hand knjižarama, poput naše Trešnje iz Tratinske. Želimo potaknuti kupnju već korištenih knjiga i tako promovirati ekološki aspekt ekonomije. Naravno, očekujemo i od naših web kupaca da nam predlože žanr, izdavačke kuće i second-hand knjižare koje bismo mogli kontaktirati.

Pretplata na kavu: Wow, ja sam već oduševljena. Uzbuđenje raste. Radujem se našim zajedničkim putešetsvijama. Smijem li postaviti još jedno pitanje za kraj – kad krećemo s našom prvom avanturom? Je li naš web www.karibukaaawa.com spreman za ovo kava&knjiga ludilo?

Knjiga: Sve je spremno, posjeti web, odaberi Tromjesečnu ili Godišnju pretplatu i izaberi svoju prvu knjigu. Prva suradnja ostavrena je s brendom Čitaj knjigu te iz njihove biblioteke možete izbrati neki od naslova. A vi, malo manje knjigoljupci, a više kavoljupci, i dalje klikajte po Mjesečnoj pretplati.

flash!

Brend pod nazivom Karibu Kaaawa nastao je krajem 2017. godine, zajedno s coffee shopom na zagrebačkoj Trešnjevci. Cilj im je približiti scenu vrhunske kave, eng. specialty coffee, u Hrvatskoj i promovirati pržena zrna kave malih europskih pržionica. Njihov web shop vrhunskih kava prvi je u Hrvatskoj i regiji koji nudi različite vrhunske arabice iz malih pržionica diljem Europe. Sve te različite kave koje pripremaju u njihovom kafiću na espresso aparatu, vi kod kuće možete pripremiti kao tursku kavu, u moka ili French press aparatima.

Pratite Grazia.hr i dalje jer ćemo u narednim tjednima saznati što sve s kavom možemo kod kuće.

 

Foto: Alisa Anton, Karibu Kaaawa