Šuška se da će Kanye West Ye zamijeniti ikoničnog Virgila Abloha na mjestu kreativnog direktora Louis Vuittona

Prije njegove uloge u Louis Vuittonu, Abloh i West bili su dugogodišnji suradnici. Upoznali su se još 2009. godine suradnjom s Fendijem, što je označilo početak njihovog desetljeća dugog prijateljstva.

The Sun izvještava da je dvojac zajedno “zamislio” svoje uspjehe u kreativnoj industriji, kasnije učvrstivši Abloha kao jednog od najplodnijih dizajnera ove generacije. Godine 2010. Abloh je postao umjetnički direktor Westove tvrtke Donda, pretvarajući sve Westove ideje u stvarnost. Abloh je također radio i na albumu Watch the Throne, na kojem je, osim Kanyea Westa, i Jay-Z.

“Kanye je shrvan zbog Virgilove smrti jer su godinama bili prijatelji i dugo su radili zajedno. Dijelili su sličnu viziju i sada Kanye smatra da je dužan Virgilu nastaviti njegov rad u Louis Vuittonu.”

Uz povijest Yea i Abloha, nije iznenađujuće da se reper tako osjeća. Osim što je bio dugogodišnji Westov suradnik, Abloh je upravljao vlastitim dizajnom i umjetničkom vizijom lansiranjem vlastitog brenda Off-White™ 2013. godine. Abloh je 2018. postao prvi crni američki kreativni direktor koji je preuzeo tu ulogu. francuske luksuzne modne kuće kada je imenovan za vodeću ulogu u Louis Vuittonu. Louis Vuitton trenutno se procjenjuje na gotovo 50 milijardi dolara.

Ako se ovo dogodi, neće biti prvi put da West ima “posla” s kućom Louis Vuitton, surađivali su prije desetak godina na liniji vrlo uspješnih tenisica.

Sigurno ćemo uskoro saznati je li ova glasina istinita, a pojedini stručnjaci smatraju da bi to mogla biti vrlo zanimljiva odluka, pod uvjetom, naravno, da se prestane s kontroverzama koje prate Westa već neko vrijeme, od podrške bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, do vlastite predsjedničke kandidature i rastave s Kim Kardashian.

 

Foto: Pascal Le Segretain / Getty Images Entertainment via Getty Images