Zaljubili smo se u Kalamotu, jedan od najljepših hotela u Europi

Bezbrižan odmor bez puno gužve i razmišljanja, a svuda kuda se okrenete su predivni prizori netaknute prirode i mjesto za uživanje? Iako djeluje kao da je tako nešto kod nas teško naći zbog sve više turista, Koločep, ili kako ga mještani zovu – Kalamota, je predivna destinacija nevjerojatne ljepote, udaljena tek 20 minuta brodom od Dubrovnika. Ovaj iskonski, netaknuti Eden dio je Elafitskog otočja i omiljen zbog svoga kristalnoga mora, i intimnosti.

Kalamota Beach House

Sa oko 160 ljubaznih stanovnika ovaj otok je oaza okružena bujnim zimzelenim biljkama smještena na samoj obali, a kako je bez automobila, idealan je za bezbrižan odmor s toliko toga za ponuditi. Voćke i masline stalni su gosti otoka, uz špilje i prašnjave staze, skrivene stjenovite plaže i pješčane uvale. Zvuči skoro pa nestvarno, zar ne?

Kolocep otok

S više od 250 sunčanih dana u godini i zbog svog idealnog položaja uz Dubrovnik, ovaj je otok poželjna turistička destinacija, a Kalamota Beach House hotel smješten je upravo ondje i idealan je za obitelji, parove, ali i solo putnike koji žele iskusiti jedinstven mediteranski način života.

KALAMOTA OTOK

Kako kažu iz Kalamote, hotel je više nego dom, mora izgledati kao dom iz snova, prepun tajanstvenih i novih otkrića, zanimljivih sastanaka, uzbudljivih događaja. Kalamota Beach House  nalazi na mjestu nekadašnjeg pansiona Kalamota, prvog hotela na Koločepu, kojeg je 1920-ih otvorio poznati slovenski slikar Rudolf Marčić.

Kupio je vilu i pretvorio je u mali hotel, točnije ‘Pansion Kalamota’. Ondje je osnovao slikarsku školu i malu likovnu koloniju, koju su pohađali brojni umjetnici, slikari, skladatelji i pisci iz cijelog svijeta. S obzirom na okruženje, nesumnjivo im su dobili skoro pa nesnosnu količinu inspiracije!

Kalamota BEach House hotel

Hotel na Koločepu u ovome zdanju otvoren je 2018. godine kao Kalamota Beach House te je nadahnut ukusom i stilom namijenjenim za osvajanje srca onih koji žele doživjeti siguran, povučen i rustikalan odmor uz svu udobnost i pogodnosti luksuznog hotela. Naših 10 apartmana dizajnirani su s jedinstvenom estetikom nadahnutom otočnim životom. Svaki apartman, jednosobni, dvosobni i trosobni, opremljen je kupaonicom, kuhinjom, blagovaonicom, dnevnim boravkom s pogledom na more i terasom.

Kalamota Beach House apartmani

Kalamota Beach House apartmani

Kalamota Beach House apartmani

Kako nema automobila, biciklističke i pješačke staze presijecaju 3 km dug otočić kroz borovu šumu i prolaze pored crkvica iz devetog stoljeća oko zaselaka Gornje i Donje Čelo. Dostupni su za iznajmljivanje kajaci – odličan način za istraživanje pješčanih i šljunčanih uvala otoka.

Kalamota Beach House bazen

Cula, Berdo, Gruda, Polje, Siekan, Glavica, Bighe – apartmani su dobili imena po mjestima zabilježenima na staroj austrougarskoj katastarskoj karti Kalamote koja je također bila inspiracija u oblikovanju interijera. Čim zakoračite u svoj “novi dom” dočekat će vas mirna, obalna paleta bijelih, pješčanih i tamnoplavih nijansi, a sve je dizajnirano u suradnji s lokalnom umjetnicom koja je ručno oslikala sva uzglavlja u svakom od 10 jedinstveno dizajniranih apartmana.

Kalamota Beach House

Kalamota Beach House terasa

Hotel se nalazi u pješčanoj uvali tik uz plažu, savršenu za upijanje sunca na cabana krevetu pored mora ili onom na našem krovnom bazenu. Sve vam stoji na raspolaganju, bar i predivan Chelo Koločep restoran sa chefom Ivanom Marčecom na čelu, udaljeni su samo jedan klik. Love, love!

Chelo restoran, terasa

Zbog svoje autentičnosti, oka za detalje i kvalitete usluge, Kalamota Beach House pojavio se i na popisu cijenjenog The Guardiana kao jedan od 10 najboljih novih europskih hotela uz more, i priznajemo – ne čudi nas uopće! Više detalja o ovom pravom malom biseru u sjenovitom dijelu Hrvatske pronađite ovdje.

 

Foto: PR