Još jedan viralan video stiže s Tik-Toka, a ovoga puta riječ o fantastičnom make-up savjetu. Evo kako na jednostavan i učinkovit način možete svladati tehniku konturiranja lica i dobiti izražene jagodice 

Konturiranje je u posljednjih nekoliko godina postalo nezaobilazan korak u make-upu, a svjetski vizažisti nebrojeno su puno puta u svojim tutorialima pokazivali kako se to radi. Svima je već poznata ona famozna tehnika broja tri, koja kaže da se tamnija nijansa na lice stavlja u obliku ovog broja, što znači na rubove čela, ispod jagodica i uz liniju čeljusti. I dok smo u početku možda koji put završili s loše izblendanim konturama, s vremenom smo otprilike pohvatali tehniku. Ipak, da smo odmah znali ovaj jednostavan trik s Tik-Toka, možda bismo postali majstori i ranije.

Ključno mjesto na licu

Ovaj savjet možda je najbolji i najlakši za zapamtiti dosad, a originalno ga je podijelila Megan Lavallie koja u videu govori o specifičnom mjestu na obrazu na koje je važno obratiti pozornost. Riječ je o poziciji na kojoj biste, da želite probušiti rupu kroz obraz, dotakli zube. To mjesto nalazi se odmah do spoja gornje i donje čeljusti.

@meganlavallie sometimes a straight line from your ear can look a little intense #contourhacks #contour #makeup ♬ Elevator Music – Bohoman

U ovom videu koji je prikupio više milijuna pogleda, autorica je na ovo specifično mjesto nanijela tekući bronzer i to u obliku točke. Kružnim pokretima uz pomoć make-up četkice izblendala je točku bronzera te pritom pripazila da ne ode preširoko. Ova se tehnika dosta razlikuje od one uobičajene koja se fokusira na ravnu liniju od uha prema obrazu te izgleda poprilično oštro. Prema ovoj Tik-Tokerici, na ovaj se način osigurava prirodniji izgled dubine na licu koji jednako dobro izgleda iz profila i sprijeda. Brojni pratitelji i ostatak virtualne publike ostali su oduševljeni ovim trikom, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da – isprobamo i sami. Evo s kojim proizvodima možete pokušati!

Nudestix Nudies All Over Face Matte, 20 eura

 

Perricone MD No Makeup Bronzer, 35 eura
YSL All Hours Stick, 65 eura

 

Charlotte Tilbury Hollywood Contour Wand, 35 eur
By Terry Tea To Tan, 75 eura

 

Foto: Vittorio Zunino Celotto/ Getty Images/ Tik Tok