Kako će izgledati vjenčanja u ovoj godini? Iako još ne znamo hoće li se moći održavati i s koliko uzvanika, nova vremena svakako su nametnula i nove trendove.

Manji broj ljudi, vjenčanja na otvorenom – pandemija je svakako utjecala i na svijet vjenčanja te na to kako će ona izgledati dolaskom ljeta. Osim što smo se okrenuli prirodi u svakodnevnici, kao i zdravlju, organskim i lokalnim namirnicama, minimalizmu u garderobi i clean skincareu, novi način života preoblikovat će i vjenčanja.

Ako je sudeći po najpopularnijim časopisima o vjenčanjima, kao i portalima neki od nadolazećih trendova itekako su sigurni. U 2021. godini najpopularnija će naravno biti vjenčanja na otvorenom, pa će tako veliku ulogu u tome imati egzotične plaže, ali i imanja na otvorenom, osobito ona s romantičnim vrtovima.

Osim toga, tema ovogodišnjih vjenčanja bit će oko održivosti i ekološke osviještenosti, tako da neće biti plastike, a jela na vjenčanjima pripremat će se od lokalnih dobavljača i opg-ovaca. Isto je i sa cvijećem i dekorom, koje će biti prepoznatljivo za lokaciju na kojem se vjenčanje odvija, nešto više rustikalnijeg izgleda, pa čak i ‘home made’.

Općenito će se broj uzvanika smanjiti pa će se tako vjenčanja, ne samo zbog uputstva stožera, održavati s manjim brojem ljudi. Intima i bliskost bit će prioritet u cijeloj svadbenoj priči, ponukani nedavnim događanjima zahvaljujući kojima su najljepše vrijednosti dobile na toj vrijednosti. Vjenčanice će se posuđivati od mama i baka, ili šivati po mjeri, dok će luksuz ostati u pozadini. U 2021. ima nade za uistinu zabavnim, toplim vjenčanjima bez stotine ljudi koje ne poznajete i vidjeli ste ih svega nekoliko puta u životu. Ne zvuči tako loše, zar ne?

Foto: Unsplash