Pronaći mir, tišinu i udobnost u vrućim ljetnim noćima može biti pravi izazov. Ako vam je previše vruće da biste spokojno usnuli i ujutro se probudili odmorni, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da spustite temperaturu tijela i kvalitetno se naspavate.

Hladne posteljine i jastučnice

Prvi korak ka rashlađivanju tijekom spavanja jest izbor odgovarajuće posteljine. Vodite računa o tome da posteljina bude izrađena od prozračnih materijala poput satena, pamuka i lana. Ovi materijali omogućavaju cirkulaciju zraka, što pomaže u regulaciji tjelesne temperature.

  • Preporuka: Satenska posteljina Nell – ova posteljina mekana je, prozračna te pruža izuzetno rashlađujući osjećaj na koži. Prilikom odabira posteljine obratite pažnju na to da je periva na minimalno 60 °C da biste uklonili sve nečistoće, bakterije i gljivice.

Nabavite ljetni poplun

Nekima je teško zaspati samo pod plahtom. Hladni, ljetni laneni ili pamučni popluni osmišljeni su kako bi vam pomogli da udobno spavate čak i kada je vruće. Oni odvode toplinu i vlagu dalje od vašeg tijela da biste se mogli nesmetano naspavati.

  • Preporuka: 100 % pamučni ljetni poplun Sunndal napravljen je tako da pomaže u regulaciji temperature vašeg tijela.

Rashlađujući jastuk

Jastuk može značajno utjecati na kvalitetu vašeg sna. JYSK u svojoj ponudi ima jastuk s rashlađujućim gelom koji pomaže u odvođenju topline.

  • Preporuka: Jastuk Sogndal punjen je komadićima memorijske pjene koja gelom za hlađenje ublažava pritisak. Zračna memorijska pjena brzo se prilagođava vratu i ramenima, dok druga strana jastuka sadrži sloj gela za hlađenje. Visina jastuka može se podesiti uklanjanjem dijelova punjenja i prilagoditi različitim potrebama.

Madraci s cirkulacijom zraka

Kvalitetan madrac koji omogućava cirkulaciju zraka ključan je za udobno spavanje tijekom ljetnih mjeseci. Madraci s jezgrom od opruga tijelu pružaju posebnu potporu i ravnomjernu raspodjelu tjelesne težine duž cijele podloge. Opruge u madracu pomno su oblikovane tako da prate liniju tijela te osiguravaju vrhunsku udobnost i kvalitetu spavanja, a konstrukcija opruga također omogućava dobru cirkulaciju zraka kako se tijekom noći ne biste previše zagrijavali.

  • Preporuka: Madrac GOLD S110 Dreamzone – ovaj dvostrani madrac s multidžepičastim oprugama i memorijskom pjenom podijeljen je na sedam zona udobnosti koje pružaju jedinstvenu, ergonomski pravilnu potporu. Njegova posebnost jest periva navlaka s COOLMAX® vlaknima koja reguliraju temperaturu i vlagu.

Nadmadrac koji oslobađa toplinu

Ako već nemate nadmadrac, ovog ljeta mogli biste ga konačno nabaviti – ne samo zato što nadmadrac štiti i produžuje vijek trajanja madraca već i zato što možete odabrati model s efektom hlađenja. Lateks će vam pružiti osjećaj kao da ležite na vrhu madraca, a ne kao da tonete u njega, što znači da se toplina lakše oslobađa.

Preporuka: Nadmadrac GOLD T60 – Nadmadrac visine 3 cm s jezgrom od prozračnog lateksa koji odvodi toplinu od vašeg tijela, pomaže u regulaciji tjelesne temperature, omogućavajući udoban san čak i tijekom najtoplijih noći.

Dodatni savjeti za bolji san tijekom ljeta

Osim korištenja odgovarajuće opreme za spavanje, evo kako još možete ostati rashlađeni i brže zaspati:

  1. Spriječite prodor sunčeva svjetla – obavezno neutralizirajte svu sunčevu svjetlost tijekom dana s pomoću zavjesa ili roleta za zamračivanje i spriječite dodatno zagrijavanje prostorija. Temperatura u spavaćoj sobi u idealnom slučaju treba biti niža nego u dnevnoj sobi – po mogućnosti oko 19 °C.
  2. Istuširajte se prije spavanja – hladan tuš može pomoći u snižavanju tjelesne temperature.
  3. Izbjegavajte teške i obilne večere – lagana večera može pomoći da se osjećate udobnije prije spavanja, dok začinjene i obilne obroke svakako izbjegavajte.
  4. Hidrirajte se – pijte dovoljno vode tijekom dana, ali izbjegavajte prekomjerno unošenje tekućine neposredno pred samo spavanje.

Ljeto može biti izazovno za dobar san, ali uz pravu opremu za spavanje i nekoliko jednostavnih navika, možete osigurati mirne noći bez nesanice. Posjetite JYSK i upoznajte širok asortiman proizvoda koji će vam pomoći da se rashladite i uživate u kvalitetnom snu.

Tekst i fotografije: Promo