(Julie de Libran na naklonu revije Sonia Rykiel, Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2019 /Getty Images)

Tijekom prošlog Fashion Weeka, legendarna pariška modna kuća Sonia Rykiel nije prikazala posljednju kolekciju, čime su počela šuškanja o budućnosti umjetničke direktorice Julie de Libran.
Već više od četiri godine, Julie pokušava oživjeti duh legendarnog pariškog brenda koji je poznat po mrežastim i prepoznatljivim prugastim kreacijama.
‘Od 2014. Julie de Libran je u svojim kolekcijama obnavljala viziju Rykielove žene inspirirane duhom našeg osnivača. Management se pridružuje timu u zahvali Julie na njezinom dosadašnjem doprinosu.
Svoju zadnju kolekciju proljeće/ljeto 2019. za modnu kuću Sonia Rykiel, Libran je predstavila u rujnu 2018. tijekom Paris Fashion Weeka, koja je ujedno bila i slavlje 50-te obljetnice ove modne kuće.

(Sonia Rykiel, Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2019/Getty Images)

Iako je to bila jedna od njenih boljih kolekcija, financijski rezultati pokazuju da tvrtka vođena od strane Jean-Marc Loubiera i First Heritage Brandsa (koji posjeduju belgijsku kožnu galanteriju Delvaux i francuski brend cipela Robert Clergerie) već neko vrijeme nije profitabilna.

(Sonia Rykiel, Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2019/Getty Images)

Priča se da grupacija želi prodati brendove koje ima pod svojim vlasništvom.
Uprava kaže da rade na tome da reorganiziraju studio kako bi nastavili razvijati brend na temelju stručnosti i kreativnosti.
A prije par dana je na svom Instagram računu Julie de Libran objavila citat Karla Lagerfelda ‘Budućnost pripada tvojoj mašti’