Prava mala gastro remek djela u kojima možete uživati u samom srcu metropole.

Pred nekoliko mjeseci u Centru Cvjetni, svoja vrata otvorio je Takenoko Bar. Dolaskom toplijih dana u prvi plan došli su njihovi sjajni signature kokteli, koje pak odnedavno možete upariti uz najnoviji atraktivni dodatak Takenoko Bara – slasnim slatkim zalogajima u obliku kolača ili pak sladoleda.

Naime, najbolja ljetna kombinacija upravo su koktel i kolač, koji su ovdje dovedeni na vrhunsku razinu. Isključivo najkvalitetniji sastojci i najprecizniji način pripreme došli su u obzir prilikom osmišljavanja slatke karte Takenoko Bara. Rezultat su 8 fantastičnih kolača inspiriranih dalekim Japanom i mekom slastičarstva Francuskom, čiji svaki novi zalogaj nepce odvodi na čarobno gastro putovanje. Intenzivni, čisti okusi te savršeno precizna tekstura glavne su odlike ovih zamamnih slastica, koje nose imena po japanskim curicama, poput Cho, Asako ili Yuki.

Uvježbani i talentirani tim slastičara nekoliko je mjeseci radio na njihovoj recepturi i izgledu, a mijenjati će se po godišnjim dobima i prilagođavati sezonskim namjernicama. Pored činjenice da svaki kolač zasebno izgleda poput pravog malog remek djela, velika pažnja posvećena je izboru namirnica, pa su tako njihovi sastojci vrhunska čokolada, pravi maslac punog okusa, najkvalitetnije svježe voće te zdravi orašasti plodovi, s ciljem da se u kolaču osjeti svaka pojedina komponenta koja se u njemu nalazi.

Osim finih kolača, u Takenoko Baru možete pojesti i izvrstan domaći sladoled, nedvojbeno najbolje rješenje za osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana. On se ovdje radi s pravim voćem, pravim pistacijom, lješnjacima i pravim mlijekom. Bez umjetnih dodataka, bez E brojeva, a oni voćni su rađeni na bazi vode, stoga su pogodni i za vegane.

Uz svaki kolač, bazirano na njegovim sastojcima, koktel majstori odabrali su nekoliko koktela, šampanjaca i  rumova, koji zajedno čine savršenu cjelinu i dodatno pojačavaju ovaj gastro doživljaj. Karta pića Takenoko Bara osmišljena je na način da zadovolji i najiskusnije nepce; tu se mogu naći vrhunski brendovi gina, kvalitetni rumovi, odlični viskiji i konjaci, japanski sake, kao i premium etikete šampanjaca i vina. Kućna kava je divna kremasta Illy kava, a za ljubitelje ponešto egzotičnijih okusa tu je matcha latte, zdravi napitak napravljen od specifično uzgajanih listova zelenog čaja, tipičan za Japan.

Službeni početak ljeta samo što nije pokucao na vrata, a s njime i topli, dugi dani, idealni za uživanje na otvorenom, u dobrom društvu i s koktelom u ruci, upotpunjenim savršenim desertom, na zasigurno najatraktivnijoj lokaciji u gradu. 

Foto: Bojan Zibar