Leona Paraminski

Ranije ovog tjedna predstavljena je izložba “Faces, Places, Spaces”. Kako, pitate se? Potpuno virtualno.

Sukladno prilikama u kojima živimo ovog je tjedna virtualno, putem servisa Zoom, predstavljena zanimljiva fotografska izložba,autorski projekt PRiredba studija i fotografa Ivana Pavliša (poznatijeg kao John Pavlish) koja je nastala beskontaktno putem video poziva. Fotograf je iskoristio mobilni uređaj glumica kao sredstvo kako bi svojim foto aparatom uspio zabilježiti sliku na svom računalu. Autor je kompozicijski u svaku fotografiju uklopio i dio zaslona svoga računala te tako upotpunio proces nastajanja svake fotografije, smještajući fotografiju glumice u okvir medija komunikacije.

Nataša Janjić

Kroz jedanaest intimnih crno bijelih fotografija, ispričana je osobna priča svake od njih čiji je pokretač bila čista emocija i težak period kroz koji svi prolazimo. Glumice Iva Mihalić, Nataša Janjić Medančić, Ivana Roščić, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Leona Paraminski, Petra Kurtela, Tena Nemet Brankov, Tara Thaller, Judita Franković Brdar i Lana Barić pozirale su poznatome fotografu u intimi vlastitoga doma. Samo predstavljanje izložbe putem zajedničkog virtualnog događanja obilježio je ugodan razgovor sa svih jedanaest Pavliševih muza koje su podijelile svoje impresije sa snimanja, osjećaje vezane za ovu situaciju u kojoj smo se svi pronašli, ali i brojne anegdote koje su u pravilu prethodile svakoj od fotografija.

Tara Thaller

John Pavliš je ovom prilikom istaknuo kako je ovaj period za njega bio jako produktivan te da se zbog više slobodnog vremena mogao baviti vlastitim projektima. Nadodao je da vjerojatno do realizacije ovog projekta možda nikada ne bi niti došlo da se nismo našli u ovakvim uvjetima. 

Judita Franković Brdar

Ovaj autorski projekt dokaz je kako u ovim izazovnim vremenima jedino kreativnost i emocija su ono što nam nitko ne može oduzeti i da najveće krize i poteškoće rađaju neke od najboljih ideja. Cijelu izložbu možete  pogledati na web stranicama agencije Priredba: www.priredba.hr

Ivana Roščić
Iva Mihalić
Tena Nemet Brankov
Petra Kurtela