Jodie Comer debitirat će na West Endu u nagrađivanoj kazališnoj predstavi “Prima Facie”. Odlična vijest za sve ljubitelje kazališta i fanove ove britanske glumice, no mi svi u Hrvatskoj i regiji u predstavi možemo uživati i bez da otputujemo u London! 

Naime, predstava će se prikazivati diljem svijeta od 21. srpnja putem “live streama”. Na službenim stranicama još nema navedenih tremina i mjesta gdje i kako će se prikazivati, ali kroz koji dan sve informacije ćete moći naći ovdje. O čemu se radi u ovoj nagrađivanoj predstavi?

Jodie Comer glumi Tessu, mladu, briljantnu pravnicu, parničarku. Prošla je svoj put od podrijetla iz radničke klase kako bi ostvarila vrhunac svoje karijere; a to su obrana, unakrsno ispitivanje i pobjeda. Neočekivani događaj prisiljava je da se suoči sa situacijom u kojima se razilaze patrijarhalna moć zakona, teret dokazivanja i moral. Predstava “Prima Facie” nas vodi u srce, središte gdje se emocije i iskustvo sudaraju s “pravilima igre”. Justin Martin režirao je predstavu prema tekstu Susie Miller, a  koja će se emitirati, streamati uživo iz Harold Pinter kazališta u londonskom West Endu. Produkciju predstave potpisuje znamenita kuća Empire Street Productions.

Fotografije: National Theatre Live