O temi turističke sezone u Hrvatskoj lomila su se koplja. Jesmo li ili nismo trebali imati otvorene granice za sve zemlje, s obzirom na pandemiju? Iako smo mnogima na kraju završili na crvenoj listi, turisti nas, barem po Googleu, i dalje smatraju sigurnima.

Zatvara se najupitnija turistička sezona u Hrvatskoj za koju, iako nije u skladu s brojkama, neki govore da im je bila bolja nego prošla. Sve naravno ovisi o tipu turista koji su posjetili koji dio Jadrana, no čini se da su ove godine to činili oni boljeg financijskog statusa, kao i domaći ljudi.

Ono što je zanimljivo, kako donosi stranica Croatia Week, je da je Hrvatska visoko na listi po pretraživanju najboljih mjesta za odmor na Googleu. Istraživanje je izbacila stranica ESTA po kojoj je Hrvatska bila itekako tražena, osobito nakon globalnog ‘lockdowna’. Prvo mjesto je zauzela, vjerovali ili ne – Italija. A zatim Maldivi, Meksiko, Grčka, Tajland i Španjolska. Hrvatska se našla na 14-om mjestu, a ako je sudeći i po celebrityjima, itekako smo unatoč pandemiji na dobrom glasu.

Foto: Unsplash