Balavica

Za sve one koji u filmovima vole uživati iz topline vlastitog doma, tu je izvrsna platforma Croatian.Film, koja na jednome mjestu okuplja kratkometražne filmove domaćih autora

Brojni filmski festivali, prepoznavši važnost kratke forme, odvajaju dio programa za prikazivanje i promociju kratkog metra. Tu vrijednost prepoznao je i Zagreb Film Festival još prije petnaest godina i pokrenuo natjecateljski program hrvatskih kratkometražnih igranih filmova pod nazivom Kockice. Taj posjećen i iznimno popularan program već godinama djeluje kao jedna od najvažnijih platformi za promociju domaćih mladih talenata u regiji. Platforma croatian.film zamišljen je kao razvoj i nadogradnja Kockica, odnosno kao proširena selektorska ruka koja omogućuje svim gledateljima i gledateljicama kvalitetan pregled i uvid u domaću kratkometražnu produkciju u bilo kojem trenutku i bilo gdje.

Nisam pio…

Ova platforma proizašla je uglavnom iz činjenice da se filmovi gube iz javnog prostora nakon prikazivanja na festivalima. Ako ih niste pogledali na nekom od domaćih festivala, šanse da ih vidite negdje drugdje jako su male. To je tužna sudbina za naše kratkometražne filmove, ali i za zainteresirane gledatelje i gledateljice.

Survival kit {Kit za preživljavanje ili kako sam ubio vrijeme}

Zato je ekipa iza croatian.film osjetila da je pravo vrijeme za pokretanje jedinstvenene filmske platforme koji će spašavati naše izvrsne filmove od zaborava i vas, zainteresiranu publiku, od manjka odličnih filmova!

Više potražite ovdje