Najbogatiji čovjek na svijetu javno je obznanio da možemo spasiti Zemlju i već u svoju novu fondaciju uplatio 10 milijardi dolara.

Jeff Bezos na svom je Instagram profilu objavio da pokreće ‘Jeff Bezos Fund’ sa startom od 10 milijardi dolara i ciljem da spasi planet od klimatskih promjena. Čini se da je jedna od najvažnijih tema današnjice počela buditi i ‘velike igrače’, iako većina populacije i dalje ne uzima za ozbiljno brzinu otapanje ledenjaka, količinu plastike u morima i oceanima, nezaustavljive požare i životinje bez kojih ostajemo zbog promjene klime i vegetacije te još niz alarmantnih promjena.

”Ova globalna inicijativa pružit će financijsku podršku znanstvenicima, aktivistima – svim onima koji žele uložiti svoj trud kako bi sačuvali i zaštitili prirodu. Možemo spasiti Zemlju.”, stajalo je u Jeffovoj izjavi na Instagramu. Nadajmo se da je u pravu.

View this post on Instagram

Today, I’m thrilled to announce I am launching the Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Climate change is the biggest threat to our planet. I want to work alongside others both to amplify known ways and to explore new ways of fighting the devastating impact of climate change on this planet we all share. This global initiative will fund scientists, activists, NGOs — any effort that offers a real possibility to help preserve and protect the natural world. We can save Earth. It’s going to take collective action from big companies, small companies, nation states, global organizations, and individuals. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I’m committing $10 billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ – Jeff

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on