Ljubitelji jazz glazbe ovog će ljeta imati priliku uživati u modernim i kreativnim jazz nastupima, zahvaljujući jednom od najzanimljivijih ljetnih glazbenih festivala.

Uvala Čikat domaćin je ovogodišnjeg Bellevue Music Weekenda, koji će se održati od 5. do 7. srpnja. Ovaj glazbeni festival obećava vikend prepun vrhunskih jazz izvedbi, ukusnih delicija i osvježavajućih koktela. Glazbena sezona započinje nastupom renomiranog talijanskog pijanista Alfreda Rodrigueza, koji će svojim nastupom otvoriti festival i zadiviti sve prisutne melodijama i ritmovima.

Festival započinje u petak, 5. srpnja, s izvanrednim talentom Ratka Zjače, nagrađivanog hrvatskog gitarista čiji su nastupi prepoznati širom svijeta. Njegova posebna izvedba bit će idealan uvod u ovaj glazbeni vikend. 

Subotnja večer donosi veselu i dinamičnu Francescu Tandoi, talijansku jazz pijanisticu i pjevačicu, koja svojim pristupom glazbi donosi jedinstvenu mješavinu swinga i klasičnog jazza.

Nedjelja, posljednji dan festivala, bit će posebno zanimljiva jer će na scenu stupiti Kurt Rosenwinkel, legendarni američki gitarist, skladatelj i producent. Rosenwinkelov bogat harmonijski, ritmički slobodan i neusporedivo fluidan stil učinio ga je jednim od najvažnijih jazz glazbenika koji su se pojavili u posljednjih 30 godina, a njegova revolucionarna zvučna koncepcija gitare promijenila je način na koji je instrument percipiran i sviran od tada. Rosenwinkelov inovativni stil obećava večer koja će se dugo pamtiti.

Ulaz na sve glazbene večeri je besplatan, a posjetitelji će, osim uživanja u vrhunskim glazbenim izvedbama, moći degustirati izvrsne koktele i ukusna pića te se počastiti slasnim zalogajima. Sve to, uz ugodne jazz zvukove, doprinosi čarobnoj atmosferi uvale Čikat, pretvarajući je u pravi raj za ljubitelje jazz glazbe.

 

Foto: Pexels, PR