Ivana Tomić, talentirana pulska dizajnerica iz kolekcije u kolekciju nastavlja svoje etabliranje na domaćoj, regionalnoj, te sve češće i internacionalnoj modnoj sceni.

Nova kolekcija, naziva SONZAI 2020 (od japanske riječi za existance/postojanje) propitkuje aktualni društveni trenutak u nikad kompleksnijim vremenima, te šalje važnu poruku dugoročne neophodnosti održive mode kroz moderan, inteligentan i svevremenski dizajn.

Promišljanje i stvaranje novih komada odjeće u situaciji globalne karantene uzrokovane korona virusom, kolekciji daje aktualnost, ali i potrebnu zrelost i težinuDizajnerica i v a n a ‘ t o m i c  u svojim kolekcijama kontinuirano naglašava važnost ekološke održivosti i ponovnog korištenja već upotrijebljenog kroz stvaranje nove odjeće iz postojećih ostatka ili materijala korištenih prethodnih sezona.

 

U SONZAI 2020 kolekciji korišteni su prirodni materijali uklopljeni u moderan, svevremenski stil inspiriran japanskom minimalističkom estetikom. Korišteni su isključivo kvalitetni materijali poput pamuka, viskoze, cupra, svile i vune u nijansama od bijele, prljavo bijele, preko royal plave, zagasite lavande, do tamno smeđe i crne.  

Komadi iz kolekcije izrađeni su zero waste tehnikom krojenja i drapiranja (krojenje bez otpada) s minimalnim korištenjem patenata i drugih plastičnih dodataka. Većina komada SONZAI 2020  kolekcije izrađena je kao oversize model, te je prilagodljiva za nošenje na više načina pritom pokrivajući nekoliko konfekcijskih veličina.  Kao i prijašnje kolekcije dizajnerice i SONZAI 2020 kolekcija ostavlja prostora slaganju brojnih stilskih kombinacija i daje veliku slobodu interpretacije. 

Produkcija lookbook-a za kolekciju SONZAI 2020 odrađena je na lokaciji pulskog kamenoloma uz pomoć uigrane lokalne ekipe dugogodišnjih suradnika. U kreiranju lookbooka uz samu dizajnericu koja potpisuje i fotografiju sudjelovali su: Louis Louis (model), Sabrina Lučev (šminka), Alen Špionjak (video) te Pierre Kliman (frizerski salon Pjerika).