Nova Netflixova serija “Sweet Tooth” vrlo se brzo smjestila na Top 10 najgledanijih sadržaja u Hrvatskoj, a na vlakić obožavanja smo se ukrcali i mi

Gus, glavni lik temeljen na stripu Jeffa Lemirea, ima rogove poput jelena i bori se za preživljavanje u svijetu poharanom pandemijom. Kao što možete pretpostaviti, pandemija je usmrtila veći dio ljudske rase, i sad se u ovoj post-apokalipsi događaju nove postavke. Pojedinci žele obnoviti društvo kakvo je bilo nekada, a drugi se okružuju zajednicom.

No naš protagonist, mladi dječak, nije usamljen u svojim rogovima – u ovome svijetu postoje hibridi, miks čovjeka i životinja, zbog čega su diskriminirani. U svijetu prepunom pravila, izolacije, bježanja i tišine, gledamo Gusa kako se snalazi u ovom šarolikom svijetu te kako pokušava pronaći svoju majku koju nije nikada upoznao. Valja spomenuti da se Gusove uši usprave ili polože ovisno o njegovu emocionalnom stanju, a zbog te divote bi samo trebalo dati priliku “Sweet Toothu”.

Ova zanimljiva Netflixova fantasy serija započinje sporo, idilično, atmosfera je ugodna i s puno džempera (koji bi vam mogli ići na živce zbog ovakvog toplog vremena, no to je nešto preko čega vjerojatno možete prijeći), a ubrzo postaje prava avanturistička poslastica koja zadržava određenu dozu optimizma koja nam je svima potrebna. Odlično za početi gledati tijekom vikenda (ili binge-watchati, kako vam je drago – ima samo osam epizoda)!

Foto: PR