(Trgovina Ted Baker u Regent ulici, London, 2018/Getty Images)

Osnivač i glavni direktor londonskog Ted Bakera, podnio je ostavku nakon pokrenute istrage o nedoličnom ponašanju na radnom mjestu. Ray Kelvin je dobrovoljno napustio tvrtku kada je odbor angažirao odvjetnički ured Herbert Smith Freehills LLP da provjeri navodne optužbe, koje je on uporno nijekao.

Aktualna vršiteljica dužnosti Lindsay Page ostat će na trenutnoj poziciji, a izvršni direktor David Bernstein ‘pružat će dodatnu potporu’ ali samo do 30. studenog 2020. godine- stoji u izjavi londonskog Ted Baker branda.

(Osnivač i glavni direktor Ted Bakera, Ray Kelvin na Ted Baker Wooster VIP eventu 2016, New York/Getty Images for Ted Baker London)

Dionice Ted Bakera su prošlog tjedna naglo pale što je bilo i za očekivati. Iz tvrtke se brane nepovoljnim kretanjem valute, neočekivanim troškovima te iznenadnim nepogodnim problemom. Optužbe koje su zadesile glavnog direktora Ray Kelvina o neprimijenjenom ponašanju i grljenju zaposlenika nisu nimalo bezopasne, i ako se dokaže da je Kelvin postupao neprimjereno, luksuzni brand Ted Baker bi mogao osjetiti velike posljedice u vidu pada dionica ili bojkota potrošača.