Akne u odrasloj dobi jedan su od najomraženijih problema s tenom. Peter Thomas Roth im je doskočio s dva proizvoda, a mi smo ih isprobali

Ne znam jeste li već čuli za beauty brend Peter Thomas Roth koji je obožavan od strane čak i holivudskih zvijezda zbog svojih rezultata, no nedavno došavši na hrvatsko tržište, i ovdje pomalo gradi svoj status kultnog proizvoda i stvara bazu zadovoljnih beauty zaljubljenica. Čuvši pomalo nevjerojatne priče o instantnim rezultatima njihovih proizvoda, odlučili smo ga staviti na ultimativni test i isprobati proizvod za vjerojatno najljućeg neprijatelja – akne! Peter Thomas Roth je za ovaj problem ponudio kombinaciju Peter Thomas Roth Acne AHA/BHA clearing gel i tretmanske flastere. 

Pripadam skupini žena koje su cijeli život u potrazi za tim najčarobnijim proizvodima za problematičnu kožu i koji bi ju mogli dovesti u red. Upravo iz tog razloga bila sam super kandidat za isprobati Peter Thomas Roth proizvode za kožu sklonu nepravilnostima – gel za čišćenje lica i tretmanske flastere za smanjivanje crvenila i nestanak akni. Iako je kultna glumica Sophia Loren još davno izjavila da je „ljepota u svakoj ženi i da se reflektira samo u očima“, ipak svaka žena teži imati maksimalno njegovanu i čistu kožu lica. Vjerujem da će svaka od nas koja je nekad imala ili još uvijek ima problematično lice sklono nepravilnostima to istaknuti kao jedan od nedostataka koje bi pošto-poto voljela riješiti zauvijek. Ipak, danas je takva koža lica uslijed zagađenja u gradovima i prakticiranja uglavnom nezdrave prehrane sve češća i raširena, ne samo među mladim djevojkama, već i kod žena u zrelim tridesetima i četrdesetima.

Ono što je svakako zanimljivo kod ovog gela za čišćenje lica je što me na prvi pogled, teksturom i mirisom podsjetio upravo na higijenske gelove za ruke na bazi alkohola. Bilo da je u pitanju nesvjesna panika kao nusprodukt pandemije koja je zadesila svijet ili ne, to me svakako iznenadilo i postavilo nekoliko sumnjičavih upitnika iznad glave.

No, ipak sam mu dala priliku i dobro je da jesam. Naime, gel se prilikom korištenja u dodiru s vodom ne pjeni i vrlo se lako upija, a iza sebe ostavlja miris svježine i iznimno glatku kožu.

Vrlo je hidratantan i oil-free što je izvrsno za svaku vrstu kože sklone aknama i nepravilnostima. Odmah sam se bacila na istraživanje sastojaka i primijetila dva velika krivca za izvrsne rezultate kojima sam se nadala: 2% salicilne kiseline i 10% glikolne kiseline = spoj iz snova za sve one koji žele utjecati na smanjenje pojave akni, njihovo isušivanje i dubinsko čišćenje pora. Te dvije kiseline djeluju sinergijski u prevenciji začepljenja pora i poboljšavaju funkciju kože sklone nastanku akni. Nakon samo nekoliko tjedana korištenja gela, primijetila sam da se moja koža nije isušila, već je ostala dovoljno hidratantna, a upalni procesi su se zaista prorijedili. Svježina koju korištenje ovog magičnog gela ostavlja na licu daje zaista dobar osjećaj i potvrđuje da sam stvarno pronašla idealnog saveznika u borbi protiv nepravilnosti na licu.

Drugi proizvod iz ove linije su tretmanski ljepljivi flasteri koji obećavaju uklanjanje crvenila uslijed upalnih procesa na licu, čistu kožu i isušuju aknu. Flasteri su prozirni i tanki, a sadrže hijaluronsku kiselinu i ekstrakt ulja čajevca koji su jedno od super oružja u borbi za čisto lice. Koriste se tako da ih se drži na akni barem 8 sati. Flastere sam koristila navečer i ostavila sam ih da djeluju preko noći, na dva tipa akni: na klasično upaljenom komedonu i na potkožnom prištiću. Na klasičnom upalnom procesu, akna se preko noći mrvicu isušila i crvenilo se zaista smanjilo, dok na potkožnom prištiću, očekivano, flaster nije pomogao jer je problem bio dubinski i veći.

Sukladno rezultatima, Peter Thomas Roth proizvodi za kožu sklonu upalama otkrili su mi da ipak postoje kozmetički preparati koji imaju odličan sastav za borbu protiv nastajanja i uklanjanja nepravilnosti na koži lica, te imaju moju preporuku da im date šansu!