Zašto ne biste učinili nešto što niste dosad?

Recimo, možete se prijaviti na jedan od ovih natječaja, čak i ako ste potpuni amater. Možda baš time unesete neke promjene u život za koje niste znali da bi vam godile.

Regionalni nagradni natječaj: Spasimo putopis 2021.

Klub putnika je neprofitna organizacija koja u potrazi za zanimljivim putopisima raspisuje regionalni natječaj pod nazivom ‘Spasimo putopis’. Treću godinu zaredom, Klub putnika raspisuje ovaj regionalni nagradni natječaj „Spasimo putopis“ koji je otvoren do 15. veljače 2021.!

U sklopu natječaja su napisali: “Kao i prethodnih godina, putopis definiramo u najširem mogućem smislu. Gledajte ga kao okvir u koji možete strpati bilo što – od geološke studije do ljubavne priče. Upravo to želimo od vas! Upotrijebite putovanje kao odskočnu dasku da ispričate svoju priču. Putovanje nije kilometraža. Mjera putovanja je dužina unutrašnjeg puta, onog pređenog u sebi. Razlika između onoga što smo bili na početku, i onoga što smo na kraju. Pišite o nečemu što vam se dogodilo, bilo to u vanjskom ili unutrašnjem svijetu. Manje se bavite opisima već milijun puta opisanih mjesta, a više opisima svojih unutrašnjih pejzaža, o kojima nitko osim vas nije kompetentan govoriti. Putovanje je tu samo izgovor za stvaranje, dekor za priču”. Neke od natjecateljskih priča prijašnjih godina ušle su u putopisnu zbirku “Divlji gradovi”.

Više informacija pronađite ovdje.

Natječaj za neobjavljeni rukopis

Možda ste jednom nekad napisali neku priču i nikome ju još niste pokazali? Evo prilike. Nakladnička kuća Antìpōd raspisuje natječaj za neobjavljeni rukopis (roman, zbirka kratkih priča, zbirka pjesama) na hrvatskom jeziku. Natječaj traje do 21. ožujka 2021.! Natječaj je javan, a rukopisi se šalju isključivo u elektroničkom obliku na adresu e-pošte info@antipod.hr pod šifrom. Najbolji rukopis bit će objavljen, a njegovu autoru dodijeljena novčana nagrada u bruto iznosu od 5.000,00 kn (pet tisuća kuna).

Rukopis predan na natječaj ne smije biti objavljen prije ili za vrijeme trajanja natječaja u bilo kojem obliku, odnosno na bilo kojem mediju. Nagrađeni autor obvezuje se ustupiti autorska prava za izdavanje rukopisa nakladničkoj kući Antìpōd na rok od 5 godina. Ustupanje autorskih prava odnosi se na tiskanu i elektroničku verziju knjige. Rezultati natječaja bit će objavljeni 7. lipnja 2021. godine.

Više informacija pronađite ovdje.

Foto: pexels.com/Vlada Karpovich