Lange Dorothea/press MOMA

I dok nam se čini da smo zapeli u vlastitom dnevnom boravku, cijeli nam svijet zapravo dolazi u posjet. Ili mi odlazimo k njemu u posjet, ovisi iz koje perspektive gledate. Tako ćete od idućeg tjedna imati prilike posjetiti omiljeni njujorški muzej MOMA.

Na web adresi moma.org svakog će se vikenda organizirati virtualne ture s kustosima u sklopu kojih ćete moći zaviriti u aktualne izložbe poznate umjetničke adrese u new Yorku. Svi virtualni posjetitelji imat će ekskluzivan pristup revolucionarnim skulpturama Donalda Judda, dojmljivim fotografijama Dorothee Lange, intimnim kućnim filmovima i još mnogo toga. Svakog vikenda organizatori u MOMA-i vodit će vas unutar izložbe ili vam ispričati priču o nekom od popularnih umjetničkih djela iz kolekcije putem video priča, pitanja na koje će odgovore pružiti kustosi, kao i audiozapisa te video članaka.

Dorothea Lange/press MOMA

Program pod imenom “Virtual Views” započinje sljedećeg četvrtka, 9. travnja, s pregledom amaterskih filmova “Home Movies” iz kućnih radionica, a nadahnutima izložbom “Private Lives, Public Spaces”. Čut ćete kustose kako govore o povijesti, jedinstvenoj estetici i emocionalnim otkrićima amaterskih filmova; ‘streamati’ videozapise koji se pojavljuju na izložbi i biti inspirirani za snimanje vlastitih filmova u ovom trenutku.

Svakog tjedna posjetitelji će se moći uključiti u virtualne ture s kustosima prema rasporedu:

April 9
Home Movies – Virtualna filmska izložba

April 16
Félix Fénéon: The Anarchist and the Avant-Garde—From Signac to Matisse and Beyond – Virtualno otvorenje izložbe

April 23
Judd – Virtualno istraživanje izložbe

April 30
Dorothea Lange: Words & Pictures – Virtualno istraživanje izložbe

Program će se nastaviti i tijekom svibnja, a možete ga pratiti na www.moma.org te svim društvenim kanalima muzeja MOMA.

 

Foto: Press MOMA