(Iris Apfel u prvom redu na reviji Naeem Khana, New York Fashion Week/Getty Images)

Poznata modna ikona i dizajnerica interijera, 97-godišnja Iris Apfel dokazala je da nikada nije kasno za snove te je potpisala ugovor s poznatom manekenskom agencijom IMG koja će ju predstavljati kao modela i celebrity osobu na globalnoj razini.

‘Jako sam uzbuđena. Nikada nisam imala odgovarajućeg agenta koji me je zastupao. Sve poslove sam dogovarala sama. Nikad se nisam ni nadala da će mi se život ovako preokrenuti, pa se nikad nisam niti pripremala. Sve se dogodilo iznenada, i s obzirom na moje godine nisam planirala da ću ostati u svijetu mode. Mislila sam da je to 5 minuta slave, koja će ubrzo proć. No, nekako su me ljudi i dalje tražili i zvali. Vrlo sam uzbuđena i jako zahvalna na prilici’ – rekla je uzbuđena Iris Apfel u intervju za WWD.
Modni dizajner Tommy Hilfiger rekao joj je da nije uredu da poslove dogovara sama i spojio ju s IMG-ovim agentom Ivanom Bartom.
‘Iris Apfel je ikona s neizmjernim talentom. Ona zrači inspirativnom kreativnošću i jako smo uzbuđeni što njezin urođeni dar mogu podijeliti sa svijetom. S napunjenih 97. godina života Iris nastavlja dokazivati da su godine samo broj te da to nije nešto što vas definira.’- izjavio je Ivan Bart za Iris

(Iris Apfel na Fashion Group International Night Of Stars Gala 2016, New York City/Getty Images)

Kada su je pitali što bi voljela raditi, Iris je odgovorila da ne zna, al da bi se voljela ‘zadržati’ u tom svijetu. Također je rekla da se u budućnosti prije vidi u printu ili nekoj suradnji, nego kao model na pisti.
‘Kako bi se ja mogla ‘natjecati’ na pisti s mlađima? To bi bilo smiješno. Prije bi voljela ostvariti neku suradnju ili biti glasnogovornik. Oni su bolji na pisti, ja u suradnjama. Ostavljam im to’-za kraj je rekla Iris.