Prije samo nekoliko mjeseci najavljeno je kako će Instagram početi skrivati broj lajkova na fotografijama, sada je došlo vrijeme za test fazu.

Vijest koja je odjeknula među korisnicima Instagrama kao nikada do tad bila je ona da uskoro neće biti vidljivo koliko lajkova je ‘zaradila’ vaša fotografija. Iako je to uzrujalo mnoge influencere, drugima se ideja itekako svidjela. Oni su naime počeli maštati o svijetu u kojem je ta brojka nepostojeća, a u prvom planu je sama fotografija i ljepota iste.

Isto tako, zamislite svijet bez opterećenosti koliko je vaša ili nečija fotografija na Instagramu dobila lajkova. Stvari su toliko izmakle kontroli da se nadamo da su i sami stručnjaci iza Instagrama shvatili kako je krajnje vrijeme za promjene. One naravno neće utjecati na broj followera ili statistike onih koji zarađuju putem svojih profila. Isto tako, vi ćete i dalje moći vidjeti svoj broj lajkova, samo ga neće moći vidjeti oni koji vas prate.

Čini se kako je sada cijela ova priča ušla u test fazu jer su se na nekim profilima diljem Australije i Japana prestali vidjeti lajkovi.  BBC je paralelno objavio vijest kako će se testiranje također odviti i na Novom Zelandu, u Irskoj, Italiji i u Brazilu.

Foto: Instagram @pernilleteisbaek