Prvi svoje vrste, ne baš hotel, ali puno više od običnog hostela, smješten među modernim četvrtima Chiado i Príncipe Real, Independente Lisboa Príncipe Real predstavlja jedinstveni spoj prošlosti i suvremenosti u čarobnom Lisabonu.

Ovaj šarmantni lisabonski koncept nudi čak jedanaest prostranih soba za spavanje i 22 privatna apartmana s unikatnim uređenjem i privilegiranim pogledom na vidikovac São Pedro de Alcântara.

Prvotno je izgrađen kao službena rezidencija švicarskog ambasadora na početku 20. stoljeća, ali Independente je dao novi život tim ikonskim palačama svojim šarenim predvorjem, pažljivo odabranim vintage predmetima i umjetničkim djelima 18 umjetnika iz ranih 20-ih godina prošlog stoljeća.

U duhu stvaranja zajednice i dijeljenja zabavnih iskustava, Independente Lisboa Príncipe Real ima i dva restorana koje vodi chef David Vieira, koji su posljednjih desetljeća bili ključna mjesta susreta, slaveći dva najugodnija užitka u životu – jelo i piće.

Pod vodstvom chefa Davida, restoran je usmjerio svoj koncept prema održivosti, uključujući svježe i lokalno nabavljene proizvode u jelovniku kad god je to moguće te maksimalno iskorištavanje svakog proizvoda upotrebom svih sastojaka u jednom jelu ili pravljenjem temeljca ili umaka, čime se smanjuje otpad.

chef David Vieira

Ovo preusmjeravanje proizlazi iz snažne želje da smanje svoj utjecaj i postanu učinkovitiji i prilagodljiviji u odgovoru na trenutačne izazove s kojima se susreće industrija restorana. Osim toga, žele pozitivno utjecati na i lokalnu zajednicu pomažući nacionalnim tvrtkama i proizvođačima.

Decadente – portugalski restoran inspiriran povijesnim trgovcima

Prvi od dva restorana je Decadente, tipično lisabonsko mjesto susreta koje nudi opuštenu, boemsku i lokalnu atmosferu koja već desetljećima sinonim za ovaj Decadent. 

Karakterističan pristup roštiljanju i kreativno korištenje lokalnih proizvoda suživljavaju se s nevjerojatnim raw barom, usklađenim s craft koktelima i osvježavajućim, jednostavnim pristupom vinima.

Ovdje gosti mogu otkriti neke od 350 portugalskih sorti grožđa, zajedno s nevjerojatnim vinima malih i lokalnih proizvođača.

Naš prioritet bio je odabrati kvalitetne proizvode i izuzetne lokalne proizvođače, dopuštajući da proizvod bude zvijezda.

S vizijom povratka osnovama, chef David Vieira i njegov tim fokusiraju se na jednostavne kuharske tehnike koje poštuju portugalski proizvod, pripovijedajući priču kroz hranu i čineći ju pristupačnim užitkom.

 

INSÓLITO – najtraženija vizura Lisabona koja nikada neće razočarati

U Insólitu ćete doživjeti pravo iznenađenje dok ulazite na krov palače i otkrivate sobu ispunjenu raznolikim vintage umjetničkim djelima, a kad izađete na terasu, dočekat će vas zadivljujući pogled na Lisabon i rijeku. 

Iako su vrata Insólita bila zatvorena proteklih nekoliko mjeseci, tim nije mirovao. Dapače, naporno su radili kako bi osmislili novi koncept koji donosi užitak koktela, grickalica i malih tanjura na jedan od najprometnijih i najpoznatijih krovova Lisabona.

“Pitali smo se: zašto ne? Ovo je adresa mašte”, šali se chef David  dok otvara zavjese i otkriva ambijent na krovu, redizajniran kao u Alice u zemlji čudesa, s originalnim Barbie lutkama koje vise s stropa, raznim starim igračkama iz djetinjstva vlasnika rasutim posvuda, origamijem koji su napravili članovi osoblja i hipnotizirajućim kipom polu-čovjeka polu-jelena na zidu koji je postao simbol i logo Insólita.