Iako vam se možda na početku samoizolacije činilo da dan ima nevjerojatno puno sati, mnogi se sada suočavaju s osjećajem brze prolaznosti vremena. Uz to, često je pitanje i – koji je danas dan?

Freelanceri i svi oni koji već godinama rade od kuće, odavno su osmislili kako razdvojiti poslovno i privatno vrijeme. Ponekad je to i dalje borba, no nakon godina iskustva većina njih pronašla je odgovarajući tempo i organizaciju za sebe. Oni pak, koji su se u ovom tek našli nedavno – kada su krenule preporuke za rad od kuće, vjerojatno su se susreli s neočekivanim. Dok se u startu činilo idealno, s vremenom ostajanje kod kuće donosi nove izazove.

Jedan od njih svakako je onaj da odjednom ne stižete ništa. Večeri se produlje u gledanju serija ili filmova, kasnonoćnog rada nakon što djeca zaspu ili vam se jednostavno promijenio bioritam. Uz to, većina nekoliko sati dnevno provede tako da čisti stan, pa dok još odradite video pozive s obitelji i prijateljima te nešto skuhate – sve prođe u trenu.

Možda su vam savjeti za ostajanje kod kuće već postali dosadni, a možda ste još uvijek u potrazi za konkretnim idejama i u fazi prilagođavanja novoj situaciji. Ako želite dati šansu još kojoj preporuci, pročitajte naših 5 kratkih i jasnih pravila za ispunjeni dan:

View this post on Instagram

Never not reading 🤷🏼‍♀️

A post shared by CAROLINA STORM (@carolinastorm) on

  1. Napišite prioritete: Da, doslovce in napišite na papir i stavite na vidljivo mjesto, kao što je vaš novonastali home office.
  2. Odredite vrijeme za čišćenje: Neka ono bude svaki dan u isto vrijeme ili se raspodijelite s partnerom. Danas čistim ja – sutra ti, u tom slučaju vi možete više raditi. Isto je i s pripremom jela.
  3. Alarm za buđenje: Jednostavno, počnite se buditi ranije, a ne prepuštati udobnosti kreveta. To, kao i do sada, ostavite za vikend.
  4. Isključite televizor i društvene mreže: Ne morate svakog trena biti upućeni u status svakog prijatelja, svaki novi članak na dnevnom portalu i baš svake vijesti  na svim hrvatskim programima. Odaberite nužna obraćanja kriznog stožera, a Facebook i Instagram ostavite za opuštanje nakon odrađenog posla.
  5. Suočite se sa sobom: Što vas uistinu čini sretnima taj dan, što vam radi nervozu ili nemir, kako želite provesti ovaj trenutak? To su neka od pitanja koje si svi možemo postaviti u samoizolaciji. A i pitanja koja bi si realno trebali postavljati – stalno.

Foto: Instagram @manrepeller