Ni kava nije što je nekad bila – ili kako je učiniti uzbudljivijom?

Prva jutarnja kava. Te tri riječi razlog su zašto se veselimo buđenju. Unatoč tome što radimo od kuće i živimo jedan drugačiji lifestyle, kuhanje i ispijanje prve kave i dalje je mnogima najljepši dio dana. A što kažete na ‘update’ upravo te rutine? Ako ste u želji za promjenom, imamo nekoliko prijedloga koji bi vam mogli preusmjeriti dan:

Novi uređaj – nova ja

Jedan od najjednostavnijih koraka za promjenu svakako je novi način pravljenja kave. Imate aparat za kavu, naručite sve za pripremu moka kave. Ili umjesto turske kave, nabavite mlinac pa sameljite svoju. Uvijek ste pak htjeli kafe aparat? Od onih na kapsule do onih koji će za vas raditi cappuccino – izbora je na pretek, a sve ih možete naručiti online. Novi način pripravljanja je mali korak za čovječanstvo, ali veliki korak za vas.

Topla vs. hladna kava

Bacite se u potragu za novim receptima. Od dalgona kave – kreme koja se radi od instant kave, šećera i vruće vode koja je zaludila mnoge do ice coffeea, odvažite se na nešto skroz skroz novo. Poslužite je u omiljenim šalicama, dodajte tanjuriće, kao i sve potrebne dodatke poput šećera i leda i osmislite sasvim novi ritual.

Kava u prirodi

Tko kaže da za vrijeme ostajanja kod kuće kavu morate i piti kod kuće? Napunite termosicu, odjenite nešto udobno, nabacite sunčane naočale i otiđite u šetnju. Svoju prvu jutarnju kavu tako popijte na suncu upijajući jako važan vitamin D. Naravno, pripazite na razmak i ne idite gdje je gomila ljudi.

Virtualno druženje

Nedostaju vam prijateljice, odlazak u grad na omiljeno mjesto i višesatni razgovori? Dogovorite ‘coffee date’ online. Okupite omiljenu ekipu i dogovorite se da ćete dan započeti zajedno, naravno ako ste jutarnji tip. Možete i izmjenjivati recepte te za svaki ‘coffe date’ osmišljavati kuhanje neke nove vrste kave.

Naručite svoju omiljenu kavu

Nedostaje vam okus kave iz vašeg omiljenog kafića? Neki od proizvođača dostavljaju svoju kavu, tako da se raspitajte i naručite si je online. Osim što ih time podržavate u danima kada nijednom proizvođaču nije lako, prisjetit ćete se svog omiljenog rituala i uvesti ga u svoj dom.