Jedna od najiščekivanijih kolekcija u godini svakako je ona božićna s potpisom švedske robne kuće IKEA. Veselimo joj se iz godine u godinu, jer znamo da ćemo upravo u IKEA-i pronaći hrpu zgodnih detalja za blagdansku dekoraciju doma. Iako kompletna kolekcija za Božić 2022. dolazi u prodaju tek u listopadu, u javnosti su se već pojavile fotografije iz kolekcije i PR kit koji otkriva što se sve od proizvoda u njoj krije. 

Uz tradicionalne božićne boje, crvenu i zelenu, IKEA nam za nadolazeću blagdansku sezonu sugerira i dekor u nježnim pastelnim bojama. Kolekcijom dominiraju klasični ukrasi, kao i oni inspirirani skandinavskim folklorom i rukotvorstvom. Ova zimska kolekcija dijeli se na tri linije: VINTERFINT ukrasne predmete koji uključuju dekoracije za bor, papirnati asortiman i alate za kuhinju, STRÅLA dekorativnu rasvjetu i VINTERSAGA blagdansku hranu i piće.

Dizajnerica Eva Lundgreen inspiraciju za motive, boje i uzorke za ovu kolekciju pronašla je u sjećanjima iz djetinjstva na Božić na farmi svoje bake u Švedskoj. Printevi koje koristi inspirirani su folklornom umjetnošću, a pojavljuju se i figure iz bajki koje imaju istaknutu ulogu u kolekciji, u kojoj su dobile moderan zaokret s nježnim pastelnim bojama i prugama.

IKEA će se i ove sezone pobrinuti da sve što nam može zatrebati za Božić pronađemo u njenom asortimanu, a dok čekamo listopad, na linku vam otkrivamo sve proizvode iz kolekcije, dok vizuale božićne kolekcije pogledati možete u nastavku.

Foto: IKEA