Pregledavajući popis filmova koji će se prikazivati na 47. Toronto International Film Festivalu za oko mi je zapeo film “I Thought The World Of You”. O filmu na stranicama festivala nisam našla ništa više osim ovog šturog opisa: “Spekulativna priča o kanadskom glazbeniku autsajderu Lewisu i zakašnjelom otkriću njegovog albuma “L’Amour” iz 1983. Ljubavna priča sastavljena od mita i pjesme.”

I Thought The World Of You

Film će se prikazati u sklopu programa “Wavelengths 2: Crisis of Contact”; program je to koji donosi filmove s porukama i razmjenama, analognim i digitalnim, kroz vrijeme, prostor i generacije. Program predstavlja nova djela Tiffany Sia, Wiame Haddad, Kurta Walkera, Luisa Arníasa i Jessice Sarah Rinland, Angela Madsena Minaxa i Pabla Mazzola. Film potpisuje režiser i scenarist Kurt Walker. Film izgleda kao čeznutljiva i dirljiva priča, ponovno otkriće kanadskog glazbenika Lewisa u 21. stoljeću koje je isprepleteno nejasnim zamišljenim epizodama iz njegova života i karijere.

Na nekoliko mjesta sam naišla na informaciju da će film biti prikazan, streaman na platformi Netflix, a svi oni sretnici koji će ga moći pogledati na TIFF-u, raspored prikazivanja filmova bit će objavljen 23. kolovoza. Do tada pogledajte trailer, izgleda obećavajuće i – prekrasno!

Fotografije: TIFF