Na tragu prošlogodišnje uspješne suradnje Muzeja iluzija i projekta Art park, ovih je dana u Ilicu 72 ušetala ulična umjetnost. Jedan od najposjećenijih zagrebačkih muzeja tako je dobio svoj prvi zidni mural inspiriran sloganom “Use Your Brain”.

U trenucima kada nam je dom predstavljao utočište, a dobre su vijesti stizale na
kapaljku, Muzej iluzija su, kao i mnoge Zagrepčane, proteklih tjedana oduševile novosti s Opatovine. Eksplozija boja i dobre energije koju su odaslali murali zagrebačkih street art umjetnika bila je dovoljna da organizatori Art parka posjete Ilicu 72. Tako će vas sada na samom ulazu u Muzej iluzija dočekati ilustracija mozga s porukom „Use Your Brain“. Istu je, predlaže ekipa iz Muzeja, poželjno primijeniti u svim životnim okolnostima i situacijama.

S veseljem pratimo malu revoluciju uličnih umjetničkih intervencija u Zagrebu, a trenutak pretvaranja jednog od omiljenih parkova u umjetničku galeriju na otvorenome bio je ključan za pokretanje suradnje Muzeja iluzija i Art parka. Prošle smo godine svojim Dilemma XXL didaktičkim igrama rado obogatili kvalitetan program i šarenu svakodnevicu na Ribnjaku, a nastavak i proširenje suradnje pripremamo i za ovo ljeto, čim novonastale okolnosti budu dopuštale. U međuvremenu, nije nam bilo dovoljno samo svjedočiti sjajnim muralima u gradu, već je Muzej svojim posjetiteljima poželio da svakim dolaskom uživaju u radu sjajnog street art umjetnika Borisa Bare, poručili su ovim povodom organizatori Muzeja iluzija.

Ovaj zagrebački predvodnik i izvoznik iluzija u, za sada, 19 različitih zemalja diljem svijeta, mjesto je gdje se posjetitelji zabavljaju, informiraju, gledaju filmove, slušaju koncerte, igraju se, sudjeluju na radionicama, plešu na eventima, upoznaju nove zanimljive proizvode. To je Muzej novog doba koji se ne libi izaći iz svojih okvira i prostora, ušetati u neke nove suradnje s mnogobrojnim festivalima, koncertima, knjižnicama, tvrtkama, školama i vrtićima. Mjesto gdje se cijene i potiču dobre priče i projekti, umjetničke instalacije i intervencije, razvijanje eksponata Pop-up Muzeja iluzija ili promocija Dilemma didaktičkog programa. Sve s ciljem povezivanja s istomišljenicima te zajedničkog oblikovanja nove i ljepše stvarnosti. Muzej iluzija time zadržava funkciju platforme za prenošenje dobrih poruka, pametnih i zabavnih umjetničkih nastojanja, oblikujući pritom nove generacije u kulturnom duhu.

Dok se željno iščekuje otvaranje 20. po redu franšize, i to u Splitu, Muzej iluzija se veseli svojim posjetiteljima za koje je ponovno svakodnevno dostupan od 9 do 22 sata uz poštivanje svih propisanih dezinfekcijskih mjera.

 

Foto: Muzej iluzija