Hook and Cook, koncept koji okuplja profesionalne ribare i kuhare s idejom edukacije i širenja ideja o održivosti i ribolovnim alatima, a uz to organiziraju odlične evente u sklopu kojih spajaju glazbu, street seafood i ugodno druženje, službeno je započeo sa sezonom.

Poznajemo ih po Hook and Cook street food festivalu koji redovito organiziraju na molu u Medulinu. Festival je trenutno na holdu zbog epidemiološke situacije, ali Hook and Cook ekipa zato je ovog vikenda ponovno otvorila svoj restoran Hook and Cook u Puli, na adresi Ulica Sergijevaca 18. Riblji specijaliteti na moderan način njihov su adut zbog kojeg se mnogi vraćaju baš k njima na tuna steak burger ili fish tacose.

Također, ranije ovog mjeseca su s WWF Adria posjetili otok Lastovo te se zajedno s lokalnim ribarima okupili u ugodnom druženju. Jedan od osnivača Hook and Cooka i kapetan Siniša Pavlović predstavio je njihovu priču, dok je chef Oliver Mijić pripremio popularnu večeru s plodovima mora za sudionike događaja. Ideja je bila predstaviti lastovskim ribarima razne mogućnosti diverzifikacije prihoda. Lokalni ribari pokazali su veliko zanimanje za kreativan pristup tržištu i promišljali i razgovarali o vlastitim mogućnostima za budućnost. Ukratko, imali smo lijepu večer, ukusnu hranu i mnogo sjajnih ideja koje ćemo nastaviti razvijati!

Ovo je početak sezone, a svakako pratite novosti Hook and Cook tima na njihovim društvenim kanalima.