Ovom filmu se baš jako veselimo! Naime, radi se o ultimativnom akcijskom avanturističkom filmu, petom u franšizi, nakon filmova “Otimači izgubljenog kovčega” iz 1981., “Indiana Jones i ukleti hram” iz 1984., “Indiana Jones i posljednji križarski pohod” i iz 1989. te posljednjeg filma “Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje” iz 2008. godine.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

“Indiana Jones and the Dial of Destiny” ima sjajnu postavu glumaca; uz Harrisona Forda glume Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, Shaunette Renée Wilson, Thomas Kretschmann, Toby Jones, Boyd Holbrook, Olivier Richters, Ethann Isidore i Mads Mikkelsen. Film je režirao James Mangold, a koji je i scenarij napisao zajedno s Jezom Butterworthom i John-Henryjem Butterworthom. Ovo je prvi film u franšizi koji nije režirao Steven Spielberg i da priču nije napisao George Lucas! Do sada su zajedno i producirali dosadašnje filmove. George Lucas je počeo osmišljavati priču, zaplet još davne 2008. godine, no cijeli proces se prilično razvukao. Predao je projekt producentici Kathleen Kennedy 2012., kada je postala predsjednica produkcijske kuće Lucasfilm. Zbog snimanja Star Wars nastavaka, sve je s Indianom Jones stalo, no 2016. se kuća odlučila na nastavak. Trebao je biti snimljen do 2019. godine, no snimanje je na kraju počelo u lipnju 2021. te film dolazi napokon u kina 30. lipnja 2023.!

Ovo je možda najdulje planiranje i snimanje jednog od nastavaka kultne franšize, no ako je sudeći po traileru, vrijedilo je čekati. Odlični glumci, doza očekivanog Indiana Jones humora i Harrison Ford opet u jednoj od uloga koje možemo samo i isključivo s njime zamišljati dolazi na kino platna ovog ljeta. Bit će uzbudljivo pogledati ovaj film u jednom od ljetnih kina na otvorenom!