Nakon snimanja Guccijeve kolekcije za jesen/zimu 2019. u arheološkim parkovima Pompeja, Herculaneuma i Selinuntea, modni genijalac Alessandro Michele novu cruise kolekciju za 2020 želi prikazati u Kapitolskim muzejima u Rimu.

Svoju novu kolekciju želi smjestiti između drevnih rimskih statua i artefakata na Kapitolu 28. svibnja. Gucci će ujedno kroz nekoliko sljedećih godina donirati za obnovu Tarpeian Rocka na vrhu Kapitola. Uprava tvrtke je izjavila da mjesto’ podsjeća na Micheleovo djetinjstvo’.

(Posljednja Gucci revija tijekom Milan Fashion Weeka Autumn/Winter 2019/20/Getty Images for Gucci)

Ovo nije prvi put da se Gucci vraća u povijest. Nakon cruise kolekcije za 2018 godinu koja se održala u Palatina galeriji koja gleda na park Boboli u Firenci, Gucci je donirao 2,1 milijuna dolara za potporu i obnovu kulturnog dobra.

Guccijeve revije koje su se do sada održavale na Alyscampsu blizu zidina Arles, Westminsterskim opatijama u Londonu i galeriji Palatine u Firenci, uvijek su jedinstvene i nude uvid u povijest i modu. Jedva čekamo vidjeti srednjovjekovnu i renesansnu umjetnost koju će nam servirati Alessandro.