Analiziramo najčešće greške u šminkanju zbog kojih izgledate starije. Jeste li znali da sjajilo za usne čini izgled lica starijim nego što jest?

Kako starimo, šminka otkriva svoje nove mogućnosti. Njime možemo prikriti oslabljeni volumen kože, smanjiti podbradak, prekriti svijetle mrlje, učiniti oči odmornijima. Ali baš kao što nas može pomladiti, šminka također može dodati godine. Kako? Ovo su najčešće greške u šminkanju zbog kojih žene mogu izgledati i do 10 godina starije.

Loše odabran korektor

Čemu služi korektor? Za prikrivanje znakova umora, neispavanosti, manjih nepravilnosti na koži, kao i za brzo osvježenje područja oko očiju koje s godinama postaje sve važnije. Sve se to može postići doslovno u nekoliko koraka, ali samo ako je proizvod pravilno odabran.

Ako odaberete presvijetle nijanse, na licu će vam se pojaviti bjelkasti krugovi. Nijansa koja je pretamna učinit će da izgledate umorno. Dakle, trebate odabrati ton koji se savršeno stapa s tonom vaše kože. Može biti samo jednu nijansu svjetlije, pa vaša koža izgleda svjetlije.

Nikada nemojte nanositi toniranu kremu preko korektora, lice će vam djelovati kao maska.

Ne nasjedajte na tajne slavnih ili prosvjetljenja influencera koji vas uče kako jednostavno stanjiti nos, spustiti čelo i – dobiti novo lice. Konturiranje je zahtjevna tehnika i zahtjeva zavidnu profesionalnu vještinu. Ako ste neiskusni, bronzer može učiniti potpuno suprotno i učiniti da vaše lice izgleda kao da ćete ispustiti bojni poklič.

U slučaju da imate neodoljivu želju naglasiti jagodice i dati svježinu licu, bolje je staviti sasvim malo highlightera na željene dijelove.

Šminka koja vas čini starijima: Lagano rumenilo

Ne vjerujte onima koji kažu da je svijetloružičasto rumenilo potpuno nevidljivo na obrazima i samo ugodno osvježava. Ne. Zaista osvježava, ali i zaglađuje lica mladih žena i djevojaka. Za žene čija je koža počela pokazivati ​​znakove starenja, ovo rumenilo može učiniti vašu kožu upaljenom i nadraženom.

Jarko crveno rumenilo odmah vas čini starijima. Najbolje što možete učiniti za svoj izgled je odabrati prirodne nijanse, bliske boji vaše kože i koristiti široki kist pri nanošenju rumenila.

Izbjegavajte pod svaku cijenu: Svjetlucavo sjajilo za usne

Možda je sjajilo za usne dobro disko rješenje. Možda…ali, nakon što diplomiraš, bolje da ga zauvijek zamijeniš ružem za usne. Ovo naizgled nevino sredstvo podmuklo naglašava sve (pa čak i one najmanje) bore oko usta. Dakle, još jedna šminka zamka koja čini da izgledate starije.

Šminka koja vas čini starijim: sedefasta sjenila

Same po sebi, biserne sjene su vrlo lijepa i prilično atraktivna stvar, posebno za večernju šminku. No, nose istu opasnost kao i sjajilo za usne: poslušno naglašavaju svaku boru oko očiju.