Gordanu Marković publika je do sada upoznala kao polovicu dua Auguste, s kojim je svojevremeno ostvarila i nominaciju za nagradu Porin te kao izvođačicu u HRT-ovoj emisiji “A strana”, a početkom ove godine predstavlja se i kao samostalna kantautorica i glazbenica! Prvi korak u tome bila je objava singla “Što smo naučili”, a zatim i “Učini što moraš”, od kojih su obje pokazale Gordanino sazrijevanje u autorskom smislu – kako glazbeno, tako i tekstualno

Novim singlom i videospotom “U tišini” nastavlja publici predstavljati svoj autorski rad, koji će oblikovati u prvo samostalno albumsko izdanje, čija objava slijedi početkom 2020. godine. U kreiranju svih pjesama pomaže joj Tomislav Franjo Šušak (Vatra), u ulozi aranžera i producenta, koji za novi singl ističe: „Ovo je možda najhrabriji primjer suradnje između Gordane i mene do sada. Uspjeli smo predstaviti novu paletu unutar koje su se i Gordana i pjesma uspješno izrazili.

 

Već na prvo slušanje, jasno je kako se Gordana s novim singlom ohrabrila napraviti novi korak u samom zvuku, što će i sama potvrditi: “Rad na ovoj pjesmi možda mi je do sada i najdraži projekt; Tomislav (producent) me jako ugodno iznenadio prijedlogom za jedan meni potpuno novi stil aranžmana koji mi se odmah svidio. Mislim da je donijelo jednu svježinu u radu i otvorilo mi neke nove ideje.” U kreiranju novog singla sudjelovao je i Gordanin dugogodišnji glazbeni suradnik, bubnjar Jerko Jurin, dok je za mastering bio zadužen Pavao Miholjević.

Za prateći videospot bio je zadužen redatelj Josip Ninković, a dio kadrova snimljen je u okruženju Čogrljevog jezera, što je pjesmu vizualno obojalo u divne jesenje boje tog prirodnog bisera koji krije Gorski kotar. 

Kako je već istaknuto, početkom ove godine započela je svoju samostalnu glazbenu karijeru te uz tri autorska singla najavljuje objavu debitantskog albuma, koji možemo iščekivati početkom 2020. godine. Novi singl „U tišini“ već svira radijskim eterom, a pjesma je od 30. listopada dostupna i diljem svijeta putem digitalnih glazbenih platformi – u Hrvatskoj putem Deezera i Google Playa