Obožavateljima kultnog filma “Plavuša s Harvarda” svidjet će se obilježavanje obljetnice na Google searchu

Malo tko ne zna za hit film u kojem Reese Witherspoon glumi plavušu koja je naumila na Harvard jer, “What? Like it’s hard?” E pa, mogli biste se osjećati staro jer vjerovali ili ne, danas obilježava okruglih 20 godina od premijere.

Google je dao do znanja da je zapamtio na sebi svojstven način, malim hommageom. Međutim, ako odete samo na Google search, nećete pronaći čestitku. Pretraživački div sakrio ga je u ružičastu torbicu s desne strane ekrana, nakon što guglate “Legally Blonde”.

Kad kliknete na nju, živahna čivava Bruiser – u vlasništvu Elle Woods – iskoči iz ružičaste torbice na salonski stol za sušenje koji iskoči usred zaslona. Nakon nekoliko sekundi Bruiser se osvježava svježom odjećom, a zaslon za pretraživanje postaje ružičast.

“Legally Blonde” prometnuo je u nepovrat Reese Witherspoon u veliku holivudsku zvijezdu, koja i dan-danas ima status najsimpatičnije zvjezdane plavuše. U međuvremenu je promijenila žanr i glumila te producirala i glumila u odličnim serijama “Little Fires Everywhere” i “Big Little Lies”, a ima i producentsku tvrtku Hello Sunshine.

Film, koji zaista ima status klasika, duhovit je i pomalo apsurdistički prikaz stereotipa o “glupim plavušama”, koji se može gledati iznova. Ovaj petak proslavite 20 godina u ovoj ružičastoj rapsodiji odličnih odjevnih kombinacija, one-linera i prgave ženstvenosti!

 

Foto: GIF Legally Blonde