U sklopu promotivne svibanjske akcije “Go and walk”, posjetitelji koji odluče pješice ući u Nacionalni park Krka ostvaruju 20 % popusta na ulaznice. Akcija se odnosi na sve individualne ulaznice, a traje od 1. do 31. svibnja.

Ako na Skradinski buk odlučite doći pješačkom stazom koja do njega vodi s Lozovca ili sa Skradinskoga mosta, ulaznicu ćete moći kupiti po promotivnoj cijeni od 80 kuna. Ta ulaznica toga dana vrijedi i za sve ostale kopnene lokalitete u Parku. Za djecu do sedam godina ulaz je besplatan, a ona od sedam do osamnaest godina, koja u Park dolaze u pratnji roditelja ili staratelja, plaćaju samo 64 kune.

Ako se pak odlučite posjetiti samo lokalitet Roški slap, ulaznica za odrasle iznosit će 40 kuna, a za djecu od sedam do osamnaest godina 32 kune. Uz promotivnu svibanjsku akciju, ulaznica za manastir Krka i arheološki lokalitet Burnum iznosi 32 kune, a za djecu od sedam do osamnaest godina 24 kune. “Go and walk“ promotivna akcija podrazumijeva ulaz i izlaz iz Parka pješice. Sve ostale usluge, kao i ulaznice za posjetitelje koji će u Park ući brodom ili autobusom, naplaćuju se prema redovitom cjeniku.

“Promotivnom akcijom ‘Go and walk’ Javna ustanova Nacionalni park Krka želi potaknuti aktivno posjećivanje Parka i korištenje poučno-pješačkih staza kako bi, kroz redukciju korištenja prijevoznih sredstava, autobusa i brodova, izravno utjecala na smanjenje emisije ugljikova oksida“, kazala je ravnateljica Javne ustanove “Nacionalni park Krka” Nella Slavica i dodala: NP Krka ponosni je nositelj oznake Safe stay in Croatia te u ovim izazovnim vremenima naglašavamo važnost boravka na otvorenom, kao i korištenje pješačkih staza i biciklističkih ruta kako bi se povećala sigurnost posjetitelja Parka.”

Na 109 km2 svoje površine, Nacionalni park Krka pruža doživljaj tisućljetnog suživota prirode i čovjeka pozivajući posjetitelje da otkriju sedam raskošnih slapova, jednako toliko srednjovjekovnih utvrda, samostan i manastir, povijesnu hidroelektranu, etnografsku baštinu, arheološka nalazišta i brojne životinjske i biljne endeme. Dvadeset dvije poučno-pješačke staze, duge ukupno 47 km, i vidikovci Nacionalnog parka Krka omogućuju istinski doživljaj prirode i njezinih krajolika. Ljubitelji aktivnog boravka u prirodi mogu uživati i u 470 km biciklističkih ruta u NP „Krka“, koje, obuhvaćajući njegovu cjelokupnu kulturnopovijesnu baštinu, uz rekreativnu imaju i odgojno-obrazovnu ulogu.

Foto: NP Krka