U romantični Supetar mala ekipa filmskih entuzijasta i ovo ljeto dovodi velike filmske naslove. Do 8. kolovoza, uz suglasnost Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, Brač Film Festival održava se na poznatoj lokaciji – supetarskom ljetnom kinu.

Debitantskim dugometražnim igranim filmom “Mater” sa sjajnim glumicama Nevom Rošić i Darijom Lorenci, redatelja Jure Pavlovića kojeg bračka publika pamti po kratkom filmu “Piknik”, večeras se otvara šesto izdanje Brač Film Festivala. Do 8. kolovoza u dugometražnom programu prikazat će se i francusko-belgijska komedija “Alice” i “Gradonačelnik”, Nicolasa Parisera, o političaru koji se istovremeno bori s egzistencijalnom, ali i krizom srednjih godina te srpski kinohit “Ajvar”, redateljice Ana Marije Rossi sa Sergejom Trifunovićem i Natašom Ninković u glavnim ulogama.

Filmovi “Kućica”, redatelja Jakova Nole, “Brokula”, redatelja Eliotta Fetweesa i “Joseph navršava 42”, redatelja Paula Mazierea, aduti su kratkometražnog programa bračkog filmskog festivala koji se i ove godine održava u romantičnom ljetnom kinu Supetar. Zbog sigurnosti i dječji program seli na otvoreno, na ljetnu pozornicu iza supetarske crkve.  Klinci će moći uživati u zabavnim filmskim naslovima poput avanturističke dramske priče “Moje neobično ljeto s Tess”, animiranog francuskog filma “Putovanje jednog princa” te moderne bajke “Rocca mijenja svijet”.

Ove godine izložbom će se predstaviti i dvije bračke umjetnice Ana Košecky i Katarina Kolimbatović, a zbog ograničenog broja mjesta u ljetnom kinu filmoljupci mogu nabaviti karte na info pointu Brač Film Festivala na supetarskoj rivi ili ih rezervirati na stranici festivala.

Foto: PR