Na rivi u Rovinju relativno nedavno otvorio se potencijalno najbolji sladoled koji ćete probati u cijeloj Istri, a poslužuje i prodaje ga moderna Gelateria i Nonni. Otkako je prošle jeseni počela dočekivati svoje goste, oduševljava tradicionalnim gelatom, kao i pravim bogatstvom prefinih okusa koji se nalaze u ponudi.
Da se u Rovinju doista može pojesti fantastičan gelato, u prošlosti nam je u nebrojeno mnogo navrata dokazala Gelateria Italia, smještena u samom srcu starog grada Rovinja, u koju smo redovito navraćali kada bismo se našli ondje. Razvijanje priče s finim gelatom nastavila je Gelateria i Nonni, koja je ovu ledenu slasticu ponudila na samoj rivi i tik uz more. Do nje ćete doći ako iz centra grada (primjerice hotela Adriatic) krenete prema bivšoj tvornici duhana Rovinj i vaš će pogled u trenutku privući ledenom škrinjom koja donosi uistinu širok spektar prefinih okusa.
Gelateria i Nonni može se pohvaliti prirodnim, ručno rađenim gelatom, koji ne sadrži aditive ni pojačivače okusa. Sladoledarnica ima brojne veganske opcije, baš kao što je veganski gelato od pistacije, a njihovi biljni sladoledi, uz to što su ekološki održiviji, namijenjeni su svima, pogotovo intolerantnima na laktozu.
Mi smo se ove godine oduševili nekolicinom kreativnih kombinacija okusa, kao što su Cookie crunch cheesecake gelato, Prosecco & jagode te lavanda.
Idući put kada ste u Rovinju, svakako navratite ovdje na slatki ledeni desert, a Gelateria i Nonni očekuje vas svakim danom od 10 do 23 sata.
Foto: Gelateria i Nonni