Sinonim za blagdane, kako one božićne, tako i one uskrsne, u Hrvatskoj je postala tradicionalna talijanska delicija panettone. Ususret blagdanima, različite panettone opcije svake nam se sezone smiješe odmah s ulaza supermarketa, a panettone kolačem posljednjih su se godina počele baviti i domaće craft pekare, koje su predstavile uvjerljivo najfinije i najkvalitetnije varijante panettonea.
Ovog prosinca čini nam se da baš svi bruje o panettoneu, čak i više no prijašnjih godina, pa vjerujemo da će ovaj kolač koji svoje korijene vuče iz Rimskog carstva svoje mjesto pronaći na brojnim blagdanskim stolovima u Hrvatskoj – ili kao poklon ispod božićnog drvca. Hypeu su pridonijele i dvije domaće pekare, Kroštula i Dubravica, koje su udružile snage u panettone suradnjama i zajedno s njima obišle sve hrvatske medije. Kroštula je s Krašem napravila Bajadera panettone (rasprodao se u rekordnom roku), a Dubravica je s kraljem panettonea Andreom Tortorom kreirala malu, limitiranu i ekskluzivnu seriju panettonea u dva okusa; Panettone glazirani te Panettone 3 čokolade. Danas je svoj panettone najavio i Breadclub koji nas njime oduševljava svakih blagdana, a mi vam u nastavku izdvajamo još neke fine opcije i adrese na kojima možete nabaviti svoj slasni panettone.
View this post on Instagram
Foto: Shutterstock