Poslovni ručak je nekima gušt, nekima obaveza koju moraju izvršiti… No, zašto, bez obzira na karakter ručka, ne biste u njemu maksimalno okusno uživali. Ne mora svaka poslovna obaveza i sastanak biti strogo formalan i krut. Odvedete li suradnika, partnera, klijenta na poslovni ručak u neki od niže navedenih restorana garantirano ćete – uživati u jelu, atmosferi, na kraju i društvu. 

El Toro

Jedan od najpopularnijih zagrebačkih restorana, El Toro, ima novi tjedni menu koji će zadovoljiti svačije želje, pa i one kojima su bitne pristupačnije cijene. Njihov novi izbor jela će vas oduševiti svojom lakoćom, pristupačnošću i izvanrednim okusima. I odličan je izbor za poslovni ručak, jer upravo u vrijeme ručka , od 13 do 17 sati restoran ima u ponudi poseban Tjedni Menu.

Maredo

Ponuda restorana Maredo je zapravo bila i povod sastavljanju popisa restorana u Zagrebu, a u kojima možete uživati u odličnom poslovnom ručku! Njihov kreativni chef, Mario Mihelj, pripremio je pažljivo odabrane kombinacije jela kako biste uživali u ukusnoj hrani po pristupačnim cijenama, i to ama baš svaki dan u tjednu!

Vinodol

Jedna od onih lokacija koje uvijek privlači svojim ambijentom. Smješten u samom srcu Donjeg grada na adresi Teslina 10, restoran Vinodol je sa svojom terasom postao omiljeno mjesto mnogih ljubitelja fine hrane. Ovdje se mogu isprobati tradicionalni specijaliteti kontinentalne i mediteranske kuhinje pripremljeni na moderan način. Ponuda se stalno mijenja i nadopunjuje odabranim sezonskim namirnicama pa tako ovdje možete probati jela poput brudeta od grdobine s kozicama, dagnjama i palentom, sporo pečenu janjeću koljenicu s kremom od buče i porilukom sa žara, biftek u umaku od senfa s gratiniranim krumpirom i povrćem sa žara i brojne druge delicije.

Il Secondo

Terasa ovog novozagrebačkog restorana otvorena je cijelu godinu. Osim standardne ponude s jelovnika koja uključuje vrhunska jela od ribe i mesa te domaće tjestenine i rižota, restoran nudi i dnevnu kartu u skladu sa sezonom. Na meniju se mogu pronaći jela poput zapečenih jastučića od krumpira punjenih ricottom u umaku od kozica ili domaćih crnih njoka u umaku od svježeg brancina, kapara, cherry rajčice i bijelog vina.

Restoran Kaiser

Jedan od restorana u Novom Zagrebu koji volimo posjećivati je Kaiser. Ponuda restorana Kaiser uključuje mesne specijalitete i specijalitete iz mora. Također osiguravaju dnevnu prehranu u obliku gableca po vrlo prihvatljivim cijenama. Visokokvalitetne namirnice pretvaraju u (pre)ukusne obroke. Koriste hrvatska extradjevičanska maslinova ekološka ulja.

Lari & Penati

Zagrebački restoran Lari & Penati i nakon više od deset godina postojanja, i dalje održava svoju kvalitetu te svakodnevno privlači brojne Zagrepčane koji za ručak vole pojesti ukusan obrok za nevelik novac. Ugodna atmosfera, odličan izbor vina uz iznimno ukusna jela razlog su čestom odabiru upravo ove lokacije za tjedni ručak.

Mali Bar

Mali bar usko je vezan za sezonsku ponudu namirnica koje svakodnevno nabavljaju na obližnjoj tržnici Dolac. Na njihovom meniju uvijek se nađe i vegetarijansko jelo, ostala jela su mesna i riblja jela te jako zanimljivi desert. Jedno je od najposjećenijih mjesta u gradu, pa stol treba rezervirati – čak i u ljetnim mjesecima, kad je otvorena i krovna terasa, koja je poseban doživljaj u vrijeme kasnijeg ručka ili večere.

Fidel Gastro

Fidel Gastro spaja vrhunsku fusion kuhinju, bogat izbor vina i urbane ritmove jazza! Uz odlična jela i pića, interijer ovog restorana ostavlja dojam, i svakako diže atmosferu ručka na jedan viši, drugi nivo.

Matrix

Matrix se drži modernog bistronomskog koncepta koji ima poveznicu s visokom kuhinjom. Kuha moderno i raznovrsno, koriste raznolike namirnice, prije svega kvalitetne i kuha se odgovorno, poštujući zero waste pravila i podržavajući lokalne proizvođače. Voće, povrće i meso dolazi s malih obiteljskih gospodarstava. Meso, riba i jaja stižu iz slobodnog uzgoja, a tuna je jadranska.  Posebnost ovog restorana jest da podržava i sve druge i drugačije prehrambene navike: gluten, dairy, nuts free, zero waste, vegan, organic… i ukoliko pozovete osoblje i objasite im svoje navike, izaći će vam u susret na najbolji mogući način.

Bistro Apetit by Marin Rendić

Chef Marin Rendić već je na prvu osvojio gastro publiku svojim je prepoznatljivim stilom kuhanja. Svojim iskustvom u elitnim restoranima diljem svijeta, postigao je životni san i postao cijenjeni i svjetski poznati kuhar. Zato nas i ne čudi Michelinova preporuka koju ima.