Nekad je teško pronaći nakit koji nježno upotpunjava klasične komade, a istovremeno privlači pozornost. Pronašli smo odlične statement naušnice, prstenje i narukvice koje upotpunjuju svaki outfit

Uz brojne modne trendove koji dolaze i prolaze, postoje oni nezaobilazni i pouzdani komadi koji idu gotovo uza sve, trajno su chic te nadilaze vrijeme. Naravno, riječ je o bezvremenskim modnim klasicima čiju vrijednost sve više prepoznaju mnoge neovisne i snažne žene te ih koriste poput neoslikanog platna u kreiranju profinjenog i jedinstvenog stila.

Popis već znate – mala crna haljina, crveni ruž, dugi bež baloner, traperice i bijela košulja. Sve navedeno nalazi se u baš svačijem ormaru. Ovi klasici su izrazito zahvalni i nosivi godinama te ih vrijeme neće pregaziti, no iako se u pravilu lako kombiniraju, nekad se outfiti mogu doimati repetativno. To se “razbija” efektnim nakitom i drugim dodacima koji upotpunjavaju cijeli look.

Kako uopće stvoriti femme fatale klasični look?

Primarno polazište kod klasičnih komada jest neutralna paleta boja koja će vam omogućiti kreiranje raznolikih odjevnih kombinacija. Potražite komade u bojama kao što je crna, bijela, boja deve, bež i siva. Zatim odaberite jednu ili dvije naglašene boje kako biste upotpunili cjelokupni dojam, a to mogu biti raznoliki uzorci, poput leopard printa, kariranog šala ili pak prugastih najlonki. Možete sve razbiti i cipelama ili torbom sa zanimljivim, a opet nenametljivim detaljima. To bi mogle biti i lagane te praktične marame koje potpuno mijenjaju izgled klasičnih kombinacija. Neke koje su nam zapele za oko su divne FREYWILLE marame koje odaju vaše preferencije prema ikoničnim umjetnicima, poput Gustava Klimta, Friedensreicha Hundertwassera ili Vincenta Van Gogha.

FREYWILLE marama Gavroche Eternite
FREYWILLE marama Gavroche Eternite
FREYWILLE_marama_Carre_Hommage_A_Gustav_Klimt (3)
FREYWILLE marama, Gustav Klimt
FREYWILLE marama Hommage a Hundertwasser
FREYWILLE marama Hommage a Hundertwasser

No možda najbolji femme fatale look, koji je istovremeno decentan, daje bezvremenski nakit koji dajte prostor za igru, izražavanje osobnosti i kreativnosti. Jedna od najnosivijih i najljepših kolekcija nakita kojoj je lajtmotiv bezvremenost, i koja će savršeno odgovarati uz baš sve modne klasike, kreirana je u bečkom ateljeu brenda FREYWILLE, a zove se Dada Dance Night.

Poigravanje s konvencijama

Ovaj set nakita odiše lakoćom i jednostavnošću, a satkan je kombinacijom boja savršeno prilagođenom za sve one koji teže minimalizmu i eleganciji. Inicijalno je dizajn FREYWILLE seta Dada Dance Night nadahnut umjetnošću Sophie Taeuber-Arp, jedne od najznačajnijih predstavnica apstrakcije u švicarskom slikarstvu. Pulsira sjećanjem na rane godine 20. stoljeća i kreativnu pobunu dadaistica koje su se umjetnošću suprotstavljale konvencijama. Nošenjem ovakvih komada istovremeno se njeguje nasljeđe temeljeno na kreativnosti, a istovremeno odaje počast kvaliteti i inventivnosti. Savršeno za femme fatale chic!

Naušnice Capri Drops
Prsten Diva

Esencija ovog nakita počiva na strogim geometrijskim oblicima obojenim toplim zemljanim tonovima te sofisticiranim nijansama svjetloplave i sive tajanstveno uokvirene moćnom crnom i zlatnom bojom. FREYWILLE kolekcija Dada Dance Night na poseban način ističe žensku snagu i individualnost, te doslovno zrači tajanstvenom i mističnom aurom “femme fatale”.

Naušnice Swing
Narukvica Ultra

Ono što nas je potpuno osvojilo jest to da srce svake FREYWILLE umjetničke minijature čine visokokvalitetna tehnika finog emajliranja i vještina oslikavanja. To je iznimno složeni proces koji podrazumijeva i do 100 koraka preciznog ručnog rada za izradu samo jednog komada nakita. FREYWILLE majstori za emajliranje, poznati su diljem svijeta.

Privjesak Evening
Naušnice Mini Creoles

Da bi stekli potrebnu stručnost i vještine, potrebna su desetljeća usavršavanja i poznavanje svih detalja autentične FREYWILLE tehnike fuzije zlatnog praha s emajlom: točno vrijeme i temperature pečenja za svaku pojedinačnu boju, sastojci svake boje jer se one miješaju i stvaraju u FREYWILLE ateljeu po posebnim recepturama. Sve to, uz beskonačnu kreativnost i talent FREYWILLE dizajnera, dovodi do postojanosti i estetike najljepših umjetničkih komada nakita.

Više informacija o predivnom FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom online butiku ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.

 

Foto: Ante Odak