Sve je prštalo od odličnih ideja i dobre zabave u zagrebačkom Katranu gdje je u carstvu komičara Marija Petrekovića održan 14. Celebrity Day. Ondje su  polaznici Fotosofije, besplatnog seminara pod vodstvom fotografa Damira Hoyke, snimali kreativne portrete glazbenika, sportaša, glumaca, tv-voditelja…

“Svaki put me ponese pozitina energija, i zaigranost polaznika seminara, tako da rado pristajem na svakakve ludosti. Ovaj put su me skinuli do pasa, a sljedeći, tko zna? No, mislim da ću skidanje do kraja ipak prepustiti nekome mlađem, a ja ću i iduće godine biti na raspolaganju za neke druge originalne ideje.”, rekao je zagrebački glumac Goran Grgić. 

Stalna gošća Celebrity Daya je meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar koja je na set došla unaprijed pripremljena, s jasnom vizijom svog portreta. “Ovo je idealna prilika za snimanje ‘otkačenih’ fotografija. Napokon sam realizirala ideju koju već godinama nosim u svojoj glavi, a to je da me fotograf snima dok po meni pljušti voda k’o iz kabla!” – otkrila je Dunja Mazzocco Drvar. 

I TV-voditeljici Barbari Kolar također se ostvarila dugogodišnja želja – da je napokon javnost doživi i kao mladenku. I to ne bilo kakvu. “Uživam na snimanjima koja su atipična i čiji rezultat nisu samo dokumentarne fotografije, već i priča. Iako sam se odlično zabavila na svim setovima, naviše sam uživala u ulozi pomahnitale mladenke.”, rekla je Barbara koja je, na jednoj od fotografija, za svog mladoženju odabrala organizatora Fotosofije – Damira Hoyku.

“Ovo je bilo jedno od snimanja na kojima osjetiš da si kao Alisa propao u drugi svijet – svijet u kojem su svi šašavi. To ti se očito dogodi kad u Petrekovićevo carstvo prepuno inspirativnih interijera i “pomaknute” rekvizite, umiješaš raspoložene modele. Zato sam beskrajno zahvalan svima na setu – od seminarista do domaćih zvijezda – što su pucali od kreativnosti i ponovno pomaknuli svoje granice.” rekao je Hoyka.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji!

Za fotografije atmosfere zaslužni su Igor Glavaš i Krume Ivanovski, a radovi polaznika potpisani su ispod fotografija.