Tko me zna, zna da polje mojih interesa je veliko, široko i ispunjeno umjetnošću, kulturom, aktivizmom, društvom, gastronomijom i beauty ritualima, preparatima i gadgetima. Da, tko bi rekao? Ona koja djeluje u području kulture, koja promovira kulturu, približava ju javnosti zaokupljena je nečime tako prizemnim kao što su kremice protiv bora, hranjive kremice, serumi, maske, razni tretmani, a gadgeti zauzimaju poseban neseser!

Beauty rutine su (meni) dio moje mentalne higijene. To je vrijeme kada se brinem o svome tijelu, o svom najvećem, najosjetljivijem i najizloženijem organu – koži. Briga o koži meni reflektira na neki način i brigu općenito o sebi.

Prednosti beauty rutine

Ujutro, kada započinjem dan, kada se trebam uloviti u koštac sa svim obaveza i izazovima koje dan nosi, prvo što napravim jest nešto dobro za sebe, svoje lice i tijelo općenito, a posljedično i za svoje mentalno zdravlje. Moja psiha voli dosljednost i strukturu tako da ovi mali rituali uvelike pomažu tome. Dobro se istegnem, operem zube, popijem svoju dozu vode (budim se redovito jako žedna) te nanesem na lice par preparata zbog kojih mi je, sada nakon više godina korištenja, moja koža prilično zahvalna. Prešla sam četrdesetu i iako ne izgledam mlađe, često dobijem komplimente da mi koža dobro, zdravo izgleda. Vjerujete, to ne bi bio slučaj da ju ne tretiram s raznim kremicama, serumima, maskama i uljima. Trebalo mi je nekoliko godina, tijekom ranih tridesetih, dok sam spoznala što joj najbolje odgovara i sada se držim provjerenog recepta koji izgleda da radi. A moj recept su dvije različite beauty rutine; ona jutarnja i ona večernja, nasuprot one ljetne i one zimske. Da ne ulazim u prevelike detalje, htjela bih istaknuti da sam ovog proljeća nakon redovite uporabe rollera i redovite masaže lica (tzv. face yoga i zogan vježbi) uvidjela da godine i gravitacija čine svoje te sam posegnula za FOREO Bear gadgetom. I nisam zažalila.

Na stranicama brenda je istaknuto da ovaj praktičan uređaj klinički dokazano poboljšava bore, fine linije, čvrstoću i elastičnost kože u samo jednom tjednu. Nisam isprva bila sigurna u to, no slušajući prijateljice, poznanice i kolegice i prošavši “cijeli” Internet uzduž i poprijeko zaključila sam da vjerojatno postoje opravdani razlozi zašto je FOREO Bear jedan od najpopularnijih kućnih mikrostrujnih uređaja na tržištu.

Istražujući sam naučila da kućni mikrostrujni uređaji rade tako da vašim mišićima šalju sigurne struje niskog napona koje su slične prirodnim električnim strujama u tijelu. Budući da ovi uređaji ciljaju i toniraju mišiće, mogu pomoći vašoj koži kako bi postigla podignutiji i definiraniji izgled sa čvršćom teksturom i smanjenjem sitnih bora. Uz odmah primjetan uzdignuti izgled, mikrostrujni uređaji tvrde da donose i dugoročne prednosti. Struje nisu tako jake kao one koje biste dobili profesionalno, ali uređaji su mnogo praktičniji i dugoročno pristupačniji.

FOREO Bear

“BEARTM je prvi na svijetu medicinski mikrostrujni uređaj s odobrenjem FDA s Anti-Shock SystemTM. To je ujedno i najučinkovitiji uređaj za lice s mikrostrujom – klinički dokazano. Vidljivo poboljšava znakove starenja nježnim energiziranjem i učvršćivanjem 69 mišića vašeg lica i vrata. Doživite kliničke rezultate, zahvaljujući znanstveno potkrijepljenoj tehnologiji. Uz besplatni uzorak vodljivog SERUM SÉRUM SERUM i aplikaciju FOREO, imat ćete sve što vam je potrebno za profesionalni tretman faceliftinga kod kuće.” – stoji na službenoj stranici brenda. Nakon istraživanja i vaganja, odlučila sam ovim riječima dati šansu i odlučila sam ga isprobati.

Jutarnja rutina je u mom slučaju brza i efektivna tako da sam Bear odlučila uvesti u večernju rutinu. Kada, iako ponekad jako umorna, ipak imam više vremena jer jedina “obaveza” nakon kupaonice je odlazak u krevet. Uvela, ili bolje rečeno “ubacila”, sam ga kao drugi korak, odmah nakon skidanja šminke i čišćenja kože. Čisto lice dobro i nježno osušim te nanesem FOREO serum, koji “dolazi” s gadgetom. Iako možete koristiti i druge serume, ja sam se odlučila odmah isprobati FOREO serum jer je dizajniran posebno za rad s FOREO Bear uređajem. Ravnomjerno nanesem serum na lice i vrat te masiram s gadgetom dok se potpuno ne upije. Nikada nisam mjerila, no rekla bih da svakoj strani lica posvetim u prosjeku jednu minutu tako da u dvije minute prilično dobro izmasiram lice s Bear preparatom. Sami možete odabrati intenzitet mikrostruje i početi raditi ili preuzeti prateću FOREO aplikaciju za praćenje određenog tretmana. Svi tretmani u aplikaciji traju oko dvije i pol minute. Preporučujem da u početku slijedite tretmane u aplikaciji, jer ih je vrlo lako pratiti i znači da ravnomjerno ciljate obje strane lica. U aplikaciji trenutno možete odabrati između tri tretmana koji ciljaju na različita područja vašeg lica. Nakon što sam se uhodala s tretmanom, nastavila sam tretirati kožu bez da slijedim aplikaciju, stvarno se brzo sve zapamti i uhoda u rutinu. Nakon tretmana mikrostrujama jednostavno nastavljam sa željenom njegom kože. Pošto uređaj koristim navečer, nakon upotrebe FOREO Bear uređaja nanesem noćnu kremu, serum i tretman za oko očiju. Lagala bih kada bih rekla da sam ovaj drugi korak činila ama baš svaku večer, no definitivno sam u periodu kroz tri mjeseca do sada, četiri do pet od sedam večeri u tjednu koristila Bear.

Ono što sam primijetila nakon dva do tri tjedna korištenja jest da je moja koža osjetno zategnutija i podignuta odmah nakon korištenja uređaja. Iako ti učinci traju samo nekoliko sati, to je učinkovit način da vaše lice brzo izgleda isklesanije. A za srednjoročne rezultate istaknula bih da je moje lice općenito više zategnuto i podignuto od korištenja uređaja. No, za to je trebalo proći barem mjesec i pol dana redovitog korištenja. Ono što se ne vidi, što se ne može zabilježiti kamerom je taj osjećaj. Osjećaj moje kože je čvršći, puniji i zaglađeniji otkad koristim FOREO Bear. Korištenje uređaja je malo smanjio pojavu jake bore “mrštilice” na čelu, između obrva, što mi se posebno dopalo. Nisam nikada mislila i nadala se da će me u potpunosti “ispeglati”, to zapravo niti ne želi. Želim izgledati koliko godina imam, ali definitivno se osjećam ljepše i zdravije. Kao da mi je lice u nekom stalnom stanju ozarenosti. Iako sam u jednom trenutku prestala pratiti tretmane aplikacije, vratila sam im se, jer je zapravo jako zgodno pratiti ih. Jako su zabavne i opuštajuće te pomažu da se lice tretira ravnomjerno, sa svih strana. Dobar su šalabahter i nakon dugog i iscrpljujućeg dana, aplikacija zapravo “misli” umjesto mene.

Prije nego zaključim htjela bih istaknuti par stvari koje su meni također vrlo važne do te mjere da su odlučujuće pri kupnji uređaja, preparata i kozmetike: proizvod je cruelty free, veganski, nastao održivim procesima proizvodnje, ima dugotrajnu bateriju te napravljen od silikona koji odbija bakterije, vodootporan je i jednostavan prilikom održavanja njegove higijene. Da svi ovi uvjeti nisu zadovoljeni, nisam sigurna bi li uopće uzela FOREO Bear u obzir za korištenje, bitno mi je da je proizvod nastao bez stvaranja patnje drugog živog bića, da ne zagađuje okoliš, da je dugotrajne uporabe i da se može reciklirati kada mu rok trajanja i korištenja istekne. Nakon ovog malog intermezza, da se vratim svom zaključku dojma djelotvornosti uređaja.

Općenito vidim napredak na svojoj koži otkad koristim FOREO Bear i nastavit ću ga koristiti kao redoviti drugi korak svoje večernje beauty rutine, dok god će on raditi. Pomaže stanju moje kože, a i lijepo je znati da sam trenirala tijelo trčeći na nasipu s psom ili u gymu, um razmišljajući umjetnost, stvaranje i društvo te na kraju dana i – lice. Ipak je ono to koje prenosi najviše informacija, poruka i emocija te ono što svi mi prvo zamjetimo. Bilo svoj odraz u ogledalu ili promatrajući druge. A sve zdravo i zadovoljno je i – lijepo.

Fotografije: FOREO