Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival (14. do 21. kolovoza 2020.) u potpunosti će biti održan u online formatu. Ono što je u tome dobro jest činjenica kako ćemo svi moći gledati ovogodišnje filmove SFF-a.

Odluka je donešena na osnovu uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 4.08.2020. One uključuju i “preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje”. Sarajevo Film Festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj djeluje.

Gledatelji iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na online platformi ondemand.sff.ba će moći gledati filmske programe Sarajevo Film Festivala. Putem ove platforme gledateljima će biti omogućen pristup i pratećim programima kao što su predavanja i razgovori sa autorima. Za datum 14. kolovoza zakazana je svjetska premijera filma “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice na ondemand.sff.ba.

 

Foto: FB SFF