Još u studenom 2019. proširile su se glasine da je nastavak potvrđen, no to je ubrzo bilo zanijekano. Zatim, u svibnju 2021., naizgled je potvrđen razvoj drugog Joker dijela.

Scenarist i redatelj Todd Phillips je javno obznanio da je dovršeni scenarij, napisan u suradnji sa Scottom Silverom i otkrio je naslov nastavka – Joker Folie à Deux. Što naslov znači? Folie à deux je francuski izraz za “zajedničku psihozu”, koji se odnosi na “zabludu ili mentalnu bolest koju dijele dvije osobe u bliskoj zajednici” i često se koristi u engleskom jeziku, također, za opisivanje ove posebne vrste mentalne bolesti. Iz naslova možemo predvidjeti da će se slomljena psiha Arthura Flecka ponovno istraživati ​​na ekranu, iako to također može značiti da će drugi protagonist ući u igru ​​kao druga osoba s kojom Joker dijeli svoje planove. U filmu će se uz Joaquina Phoenixa u manjoj ulozi pojaviti i Lady Gaga. To je sve o postavi glumaca što za sada znamo.

Iako je prvi Joker na loš i stereotipan način prikazao mentalnu bolest, film je polučio veliki uspjeh i sada se možemo samo nadati da će nastavak biti bolji.

Fotografije: Joker