Zastani, podigni pogled i pogledaj zvjezdano nebo… Osluhni pucketanje vatre koje se oko tebe širi. Poslušaj priče neumornih putnika o dalekim putovanjima. Ispuni se snovima, strašću i težnjom da se stigne do cilja. Odmakni se od svakodnevice i gazi prema nepoznatim horizontima. Doživi nešto novo i drugačije. Inspiriraj se životom.

Dovoljno je dobar uvod za prvi Festival usporenog putovanja koji će se održati ovog vikenda, 30.6. i 1.7. u Istri. Organizira ga Goran Blažević te Kulturna udruga Fotopoetika i Gradska knjižnica Umag uz financijsku potporu Grada Umaga i to na jako lijepom mjestu. Na svega 6 kilometara od Umaga i 3 kilometra od mora, u jednoj od posljednjih zelenih oaza smjestilo se malo selo Barboj. U stoljetni maslinik simboličnog naziva Pachamama Oasis, daleko od gradske vreve i užurbanog života, pozivaju se svi ljubitelji hodanja, bicikliranja, jedrenja, veslanja, jahanja i svih ostalih outdoor aktivnosti, da postanu dio jedne drugačije priče.

Festival usporenog putovanja je mjesto susreta različitih priča koje su nastale iz čiste ljubavi prema pokretu i znatiželje prema otkrivanju svijeta oko nas. Događaj u kojem se promoviraju ne samo putovanja i outdoor iskustva već i čežnja za promjenom te povratkom prirodi i trenutku.

Goran Blažević
Goran Blažević

Za sve one koji bi bili zainteresirani prisutvovati oba dana festivala, nudi se mogućnost kampiranja po simboličnoj cijeni, dok je za one koji na festival dođu nakon najmanje dva dana hodanja ili bicikliranja kamp potpuno besplatan.

PROGRAM FESTIVALA:

 1. 6. 2023
  20h Otvaranje festivala
  20:30 SLAVEN ŠKROBOT
  21:30 ANTE TONČI FABRIS/OUTDOORS CROATIA
 2. 7. 2023
  20:30 RENE LISAC
  21:30 DAVOR ROSTUHAR