(Fendi, Milan Fashion Week Spring/Summer 2019/Getty Images)

Modna kuća Fendi odat će počast svom preminulom kreativnom direktoru Karlu Lagerfeldu, modnom revijom koja će se održati u Rimu. Modni dizajner bio je na čelu talijanske modne kuće punih 54. godina.

“To je vjerojatno najduža suradnja koja je ikada postojala, a odvijala se između dizajnera i modne kuće, tako da je to za Fendija nevjerojatna baština”, rekao je Bernard Arnault, izvršni direktor LVMH-a na godišnjoj skupštini tvrtke u Parizu jutros.
Također je Arnault govorio o “velikoj tuzi” modne kuće Fendi nakon smrti Lagerfelda i rekao da će ova revija “ponoviti sve Karlove kreacije koje je dizajnirao za vrijeme boravka u Fendiju”.

(Fendi, Milan Fashion Week Spring/Summer 2019/Getty Images)

Točan datum i vrijeme revije još nije poznato, no glasnogovornik brenda za WWD potvrdio je Rim kao odabrano mjesto prikazivanja nove kolekcije. Rim je bio domaćin Fendi revije u kolovozu 2016. godine na proslavi 90-te godišnjice brenda, kada je fontana Trevi poslužila kao savršena kulisa za prikaz spektakularne revije.

(Fendi, 90 Years Anniversary, Fontana di Trevi , 2016 Rim, Italia/Getty Images )

Ovo je već druga revija Fendi modne kuće otkako je Karl preminuo, kolekcija jesen/zima za 2019. godinu prikazana je samo par dana nakon smrti kreativnog direktora, a tada se govorilo, da je Karl iako bolestan, iz svog bolesničkog kreveta davao upute za svoju posljednju kolekciju.