U središtu Zagreba, u Masarykovoj 12, otvoren je Point Beauté, kozmetički  dijagnostički centar i prodajno mjesto Biologique Recherche, kao svojevrsni »satelit«  salona Ambassade de la Beauté  

U Point Beauté u Masarykovoj pronaći ćete cjelokupni asortiman proizvoda Biologique  Recherche. Osim što ćete ih moći kupiti za kućnu njegu, stručne terapeutkinje će vam  prije toga napraviti dijagnozu vašeg stanja kože pomoću uređaja Skin Instant Lab©, na  temelju koje se izrađuju preporuke za proizvode te klijentima šalju detaljne upute za  njegu njima specifično prilagođenim proizvodima. U Point Beauté također je moguće naručiti se na personalizirane tretmane u salonu  Ambassade de la Beauté, koja je udaljena tek 5 do 10 minuta hoda, a nalazi se na Trgu  Marka Marulića 11. 

O metodologiji Biologique Recherche 

Pristup njezi kože Biologique Recherche oslanja se na specifičnu metodologiju, koja  polazi od znanstvene i vizionarske koncepcije tretmana i proizvoda u službi ljepote te  ultra-personaliziranog pristupa, koji je jamstvo za vidljive rezultate. 

Metodologija Biologique Recherche ima reputaciju iznimne učinkovitosti i temelji se  kombinaciji kliničkog pristupa kozmetičkoj njezi, svjesnoj primjeni čistih, koncen triranih, sirovih proizvoda, te originalnih i strogih protokola i postupaka i specifičnih  tretmana. Riječ je o holističkom pristupu koži koja se smatra organom izravno pove zanim sa svim vitalnim funkcijama organizma.  

Trenutno stanje kože

Filozofija branda zastupa viđenje po kojem je koža odraz samih nas; ona nema jedan,  već više pojavnih oblika tijekom jednog dana, jednog života. Tako ne postoje dvije  osobe s istom kožom, i svatko ima Trenutna stanja kože© koja se i sama mogu razliko vati unutar jednog dana, kao i na različitim dijelovima lica. Metodologija Biologique  Recherche stoga se odnosi na epidermu prema svakom pojedinačnom Trenutnom stanju  kože©

Skin Instant Lab®: okosnica metodologije  

Prva faza Metodologije Biologique Recherche jedinstvena je dijagnostika koja omogu ćuje utvrđivanje Trenutnog stanja kože©. Izvodi se pomoću uređaja Skin Instant Lab®,  sustava za analizu, dijagnosticiranje i preporučivanje proizvoda i tretmana.

Za vrijeme  prve konzultacije, terapeutkinje Biologique Recherche provode dubinsku dermokozme tičku dijagnozu kako bi utvrdili specifične probleme Trenutnog stanja kože©. Konzulta cija se sastoji od tri glavna koraka: 

  • kozmetičke procjene kože 
  • niza vrlo pažljivih mjerenja pomoću uređaja Skin Instant Lab®
  • prilagođene i evolucijske preporuke tijekom vremena uz izbor proizvoda i tretmana  Biologique Recherche koji su savršeno prilagođeni Trenutnom stanju kože©

Sa stručnim poznavanjem metodologije brenda, koja se razvila na osnovu više od 40  godina jedinstvenog kozmetičkog stručnog znanja naglašeno prilagođenog klijentima,  terapeutkinje u Point Beauté na usluzi su svima koji traže učinkovitu i drukčiju njegu  kože.