Nakladnička kuća Znanje predstavlja roman Šest vrana autorice fantastičnih romana i kreatorice Grishaverse svijeta Leigh Bardugo, čije su se knjige našle na 1. mjestu popisa najprodavanijih naslova The New York Timesa

Uz više od milijun prodanih primjeraka, Grishaverse obuhvaća trilogiju Sjena i kost, duologiju Šest vrana, te Jezik Thorna – uz najavu novih naslova. Roman Šest vrana donosi priču o multietničkoj skupini otpadnika različitih spolnih orijentacija koji su na uvjerljiv i skladan način izrasli u pravu obitelj. Knjiga ima sve elemente kojima će održati čitateljevu očaranost: lukavog vođu koji za svaku priliku ima spreman plan, gotovo nemoguće izglede, zabavno ratobornu ekipu vještih izopćenika, radnju punu obrata i nevjerojatno napetu završnicu. Knjiga je u prijevodu Ire Wache Biličić i Damira Biličića dostupna u knjižarama po cijeni od 119 kn.

Leigh Bardugo autorica je fantastičnih romana i kreatorica Grishaversea, čije su se knjige našle na 1. mjestu popisa najprodavanijih naslova The New York Timesa. Njezine priče objavljene su u nizu antologija, među njima i u zbirkama The Best of Tor.com i The Best American Science Fiction & Fantasy. Među ostalim, objavila je i “Wonder Woman: Warbringer”, dok joj uskoro izlazi Ninth House. Leigh se rodila u Jeruzalemu, a odrasla na jugu Kalifornije. Diplomirala je na Yaleu, a radila je u marketingu, zatim kao novinarka, te čak i na filmu, gdje je bila zadužena za šminku i posebne efekte. Danas živi i piše u Los Angelesu, gdje ponekad i pjeva s vlastitim bendom.