Proteklog je vikenda završilo 6. izdanje umjetničkog festivala Zen Opuzen. Iako u nešto manjem i ograničenom izdanju, Art Festival Zen Opuzen još je jednom dokazao kako je sposoban napraviti mala umjetnička čuda na jugu Hrvatske.

Osim brojnih novih murala diljem Opuzena koje potpisuju hrvatski umjetnici, ovih su se dana brzo proširile i fotografije umjetničke intervencije na ušću Neretve koju je napravio akademski kipar i multitalentirani Nikola Faller iz Osijeka. Impresivni oblici u pijesku najljepše su vidljivi iz zraka, a nije niti prvi put da je Nikola iskoristio pijesak ušća Neretve kao svoje platno. Ovo mu je peto gostovanje na opuzenskom festivalu, a o prošlogodišnjoj intervenciji na istoj lokaciji pisali su mediji od Italije do Dalekog istoka dok je BBC iz susjedstva objavio reportažu.

Nikola Faller poznat je po radu sa svojom udrugom Slama Art s kojom je gostovao već po cijeloj Hrvatskoj, ali i svijetu. Materijali s kojima najviše voli raditi i stvarati su slama, pijesak, lišće jer kako vjeruje, potrebno se vratiti zemlji. Na stvaranju ovogodišnje intervencije na Neretvi pomogao mu je Modul Osam, isto jedan od gostujućih umjetnika ovogodišnjeg Zen Opuzena čija se umejtnost kaligrafiej savršeno uklopila u pjeskovite oblike.

 

 

Foto: Art Festival Zen Opuzen